TÜBİTAK’tan Fatih Koleji'ne 4 birincilik, 1 üçüncülük

Doğanata Eğitim Kurumları'na bağlı İzmir Özel Fatih Koleji, TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde dört birincilik ve bir üçüncülük kazandı.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK’tan Fatih Koleji'ne 4 birincilik, 1 üçüncülük

Doğanata Eğitim Kurumları'na bağlı İzmir Özel Fatih Koleji, TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde dört birincilik ve bir üçüncülük kazandı. Yedi projeyle bölge finalinde çalışmaları sergilenen öğrenciler, iki gün boyunca jüri önünde ter döktü. Ankara’da 5-9 Mayıs 2014 arasında yapılacak Türkiye finallerinde iki fizik, bir biyoloji ve bir tarih kategorisinde projeyle bölgeyi temsil etmeye hak kazandılar.

Özel Fatih Koleji öğrencilerinin ipi göğüsleyen projeleri ve dereceleri:

Fizik dalında bölge birincisi Yaren Sever, “Karbonnanotüp Katkılı Organik Güneş Hücrelerinin Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı projesi, yine Fizik dalında bölge birincisi Büşra Yıldırım ve Koray Şeker, “Altın Telde Direnç ve İletkenliğin Kuantize Özelliğinin Görüntülenmesi” adlı projesi. Biyoloji dalında bölge birincisi Serra Doğanata, “Antibakteriyel Tekstillere Yeni Bir Yaklaşım: Amoksisilin Bağlı Poliakrilonitril Kumaş” adlı projesi, Tarih dalında bölge birincisi Utku Ege Yıldırım ve Elif Nur Kurt, “Anadolu’da Ekmeğin Tarihi ve Ekmek İsrafının Önlenmesinin Toplumsal Önemi” adlı projesi. Öğrenciler, ödüllerini Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende aldı. Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Liseler Müdürü Ayşegül Sabuncu, müdür yardımcıları, Proje Koordinatörü Ümit Karademir, proje öğretmenleri ve öğrenciler, törende sevinçlerini paylaştı. CİHAN

Yorumlar