TÜBİTAK'ın bölge sergisine Şanlıurfa Çağlayan Liseleri, 12 projesi ile katılacak

TÜBİTAK’ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği ‘araştırma projesi’ yarışmasına 54 proje ile başvuran Şanlıurfa Çağlayan Liseleri, 12 projesi bölge sergisine layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK'ın bölge sergisine Şanlıurfa Çağlayan Liseleri, 12 projesi ile katılacak

TÜBİTAK’ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği ‘araştırma projesi’ yarışmasına 54 proje ile başvuran Şanlıurfa Çağlayan Liseleri, 12 projesi bölge sergisine layık görüldü. 100 projenin sergileneceği bölge yarışmasında Şanlıurfa’dan katılacak 14 projeden 12’sinin Murat Liseleri'ne ait olduğu belirtildi. Özel Çağlayan Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel Çağlayan Murat Lisesi 7 proje ve Özel Çağlayan Tevhide Hatun Lisesi de 5 proje olmak üzere toplam 12 proje sergilenmeye hak kazandı.

    Özel Çağlayan Murat Liseleri Müdürü Ahmet Arslan, Bakanlık ve TÜBİTAK tarafından her yıl 12 farklı bölgede düzenlenen ‘Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda’ sergilenmeye değer görülen projelerin belirlendiğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 8 ilin bulunduğu bölgede serginin Malatya'da açılacağını anlatan Arslan, bölgedeki sergi için yaklaşık 450 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 100'ünün sergilenmeye layık görüldüğünü belirtti.

    Şanlıurfa'dan 70 projenin başvuru yaptığı yarışmaya okul olarak 54 proje ile müracaat ettiklerini aktaran Arslan, Şanlıurfa'nın 14 projesinin sergilenmeye hak kazandığı sergide 12 projelerinin yer alacağını ifade etti.
Arslan, şöyle devam etti: "Malatya merkezli proje yarışmasına 8 ilden 100 proje katılmaya hak kazandı. Malatya'dan 29, Diyarbakır'dan 22, Elazığ'dan 17, Şanlıurfa'dan 14, Adıyaman'dan 7,Tunceli'den 5, Mardin'den 3 ve Bingöl'den 3 proje sergiye çağrıldı. Öğrencilerin matematik ve fen alanındaki yeteneklerini ortaya çıkaran yarışmaya 54 proje ile başvuru yapan Özel Çağlayan Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Çağlayan Murat Lisesi’nin 7 projesi, Özel Çağlayan Tevhide Hatun Lisesi'nin de 5 projesi sergilenme hakkı kazandı."

    Projelerin başvuru sonrası projelerin illerdeki üniversitelerde görevli akademisyenlerce oluşturulan 26 kişilik jüri tarafından değerlendirildiğini ifade eden Arslan, yarışmaya bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji ve tarih alanlarında başvurular yapıldığını dile getirdi. Okul olarak bilimsel çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayan Arslan, "Proje hazırlama bir sevdadır. Okulumuzun öğrencileri bilime sevdalı. Okul olarak bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları projelerle kendilerini ifade etme imkanı buluyor. Öğrencilerimiz proje üreterek, zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor." şeklinde konuştu.

    Proje koordinatörü Mehmet Uçar ise proje sergisinin İnönü Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 17- 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Uçar, okul olarak hazırladıkları projelerden 3-4 tanesinin Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmasını hedeflediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar