TÜBİTAK yanlı rapor yazan 8 kişiyi işten çıkardı!

TÜBİTAK'a bağlı BİLGEM'de bulunan 8 kişi, önemli davalarda yanlı bilirkişi raporu hazırladıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK yanlı rapor yazan 8 kişiyi işten çıkardı!

Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk Davası sanıklarının şikayeti üstüne idari tahkikat başlatan Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’nın, bu insanlar meselesi için ceza davası açtığı söylendi.

Star'ın haberine göre, işine son verilerek haklarında suç duyurusunda bulunulan 8 benlik adli analiz takımı ve yanıltıcı rapor hazırladıkları davalar şunlar: “Hayrettin Bahşi (Balyoz), Tahsin Türköz (Balyoz), Ünal Tatar (Balyoz), Erdem Alparslan (Balyoz ve Poyrazköy), Bakır Emre (Kafes Eylem Planı), Burak Akoğuz (Askeri Casusluk ve Poyrazköy), Süheyl Mustafa Keskin (Askeri Casusluk), Yalçın Çalak (Askeri Casusluk)”

5 KİŞİLİK YENİ EKİP

Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı üst seviye yetkilisi şöyle konuştu: “TÜBİTAK BİLGEM’de yaptığımız tahkikat sonucunda belirleme ettiğimiz 8 bireyin işine son verdik. Bu Adli Analiz Uzmanı 8 kişi bilirkişi ehliyetini kullanarak istedikleri her davaya yanlı bilirkişi raporu hazırlayabiliyordu. Biz şimdi onların yerine 5 benlik ekip aldık.

Bu ekip 18 ile 30 ay içinde eğitim veriliyor. Eğitimler sonrasında işe başlayacaklar. Bu bireylere her davaya bilirkişi raporu hazırlamalarını kaldırdık ve yerine yalnızca savcının istediği davalara rapor hazırlamalarını sağladık.”

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar