TÜBİTAK Sergisi’ne Batman’dan 11 eser

Her yıl düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl Batman’dan yüzlerce projeyle başvuruldu.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK Sergisi’ne Batman’dan 11 eser

Her yıl düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl Batman’dan yüzlerce projeyle başvuruldu. Türk Telekom Anadolu Lisesi’nden 4, Batman Anadolu Lisesi’nden 4, Fen Lisesi’nden 2, Gültepe Anadolu Lisesi’nden 1 eser olmak üzere toplam 11 eser Van Bölge Sergisi'ne davet edildi.

Prestijli yarışmaların başında yer alan TÜBİTAK proje yarışmalarına gidecek olan öğrencileri Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürü Veysi Ergül, okul idarecileri, öğretmenler ve aileler yolcu etti.

Kafilenin hareketinden önce öğrencileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “Hepinizi kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Sizin bu başarınız bizi mutlu ederken, inanıyorum ki bu azminiz okuldaki arkadaşlarınıza da yansıyacaktır. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimiz ve velilerimize de çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bölge elemelerinde başarılı olan projeler, önümüzdeki aylarda Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Final Sergisi’ne davet edilecek. Geçen yıl Kimya dalında bölge birinciliğini alıp Ankara’ya giden Kimya Öğretmeni Muhittin Yüzen’in 3 projesinin Van’a gitmesi dikkat çekti. Van’da dereceye giren öğrencilere para ödülü, Ankara’da başarılı olan öğrencilere LYS’de 24 puana yakın ek katkı sağlanıyor.
CİHAN

Yorumlar