TÜBİTAK şampiyonlarına Bafra’da muhteşem karşılama

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda, 10 bin proje arasından seçilen en iyi projelerden biri olan bilgisayar dalında, Bafra Anadolu...

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK şampiyonlarına Bafra’da muhteşem karşılama

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda, 10 bin proje arasından seçilen en iyi projelerden biri olan bilgisayar dalında, Bafra Anadolu Lisesi Türkiye 1.'si olarak Bafra ve Samsun’a gurur yaşatmıştı.

Board Unleashed for Fatih Projesi ileTürkiye Şampiyonu olan Bafra Anadolu Lisesi, bugün Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni Bülent Koçak'ın danışmanlığında, öğrenciler Selçuk Holep ve Deniz Kayar için okul girişinde tören düzenlendi. Rehber Öğretmen Koçak ve öğrencilerin okula girmesi ile birlikte okulun tüm öğrencileri alkışlar, konfetiler, meşaleler ve davul zurna eşliğinde karşılama yaptı. Alkışlar arasında tören alanına gelen Türkiye şampiyonlarına Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Rafet Albayrak ve Okul Müdürü Yıldıray Baş tarafından birer buket çiçek takdim edildi. Okul girişinde ise başarı pastası kesilerek tüm okulda bulunan idareci, öğretmenler ve öğrencilere ikram edildi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, TÜBİTAK Türkiye 1.'liğini kazanarak Bafra ve Samsun’un milli eğitim alanında gururu olmalarından dolayı okul yönetimini, Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni Bülent Koçak'ın danışmanlığında öğrenciler Selçuk Holep ve Deniz Kayar’ı tebrik ederek, başarılarının daim olmasını diledi.

Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş ise ’’TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) bu yıl 45. kez düzenlediği “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda cuma günü final heyecanı yaşandı. Türkiye’nin 81 ilinden 17 bin 486 öğrencinin toplam 10 bin 418 proje ile başvurduğu yarışmada, bölge ve final maratonunun ardından en iyi projeler belirlendi. Bilgisayar dalında ise okulumuz Board Unleashed for Fatih Projesi ile TÜBİTAK Türkiye 1.'si olarak Bafra ve bölgesine gurur yaşatmıştır. Bu başarı hepimize armağan olsun. Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni Bülent Koçak'ın danışmanlığında öğrenciler Selçuk Holep ve Deniz Kayar’ı kutlarım.’’ diye konuştu.

Rehber Öğretmen Bülent Koçak ve başarılı öğrenciler ise yaptıkları konuşmada bu başarıyı kendileri için dua eden herkese teşekkür ettiler.

Konuşmalardan sonra öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çektiler, oyun havası ile eğlendi.

CİHAN

Yorumlar