TÜBİTAK ProjeYarışması'nda Erzurum Türkiye birincisi oldu

TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması'nda Erzurum bin 95 proje ile Türkiye ve bölge birinciliğini elde etti.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK ProjeYarışması'nda Erzurum Türkiye birincisi oldu

TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması'nda Erzurum bin 95 proje ile Türkiye ve bölge birinciliğini elde etti.

Erzurum TÜBİTAK Liselerarası proje yarışmalarında adından söz ettirmeye başladı. Önceki yıllarda proje yarışmalarında sonuncu sırada yer alan Erzurum, son 3 yılda Türkiye derecesi yapmaya başladı.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Kurum brifing Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek TÜBİTAK proje yarışma sonuçlarını değerlendirdi. Bilge, 3 yıl önce 65 proje ile 12 bölge arasında son sırada yer aldıklarını ifade etti. Bilge, il genelinde bin 95 proje ile Türkiye ve bölge birinciliğini elde etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Başarıda emeği geçen ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerine teşekkür eden Bilge,"3 yıl önce proje yarışmalarında son sıralardaydık. İnandık, önümüze hedef koyduk ve sonuç olarak başardık. İlk kez proje yarışmalarında Türkiye ve bölge birinciliğini elde etttiğimiz için gururluyuz. Bu rastgele bir başarı değil. Proje yarışmalarından 3 ay önce öğretmen ve okul idarecileriyle bir araya gelerek önümüze hedeflerimizi koyduk. Eğitime gönül verilmesi ve eğitimcilerin projeleri sahiplenmesiyle başarı da beraberinde geldi." dedi.

Bilge, Erzurum'un bin 95 proje ile birinci olduğu yarışmalarda İstanbul'un 805, Mersin'in ise 563 proje ile üçüncülüğü elde ettiğine işaret etti.

Milli Eğitim Müdürü, 12 bölgeden TÜBİTAK Yarışmasına katılan eserlerin 17 Mart günü Erzurum'da sergileneceğine de işaret ederek,"12 Bölgeden 100'er eser Erzurum'da sergilenecek. Erzurum'dan 51 proje sergilenecek. CİHAN

Yorumlar