TÜBİTAK Proje Olimpiyatları’nda Kayseri başarısı

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri’nin bilimsel projelerinden 13’ü Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Proje Yarışması’nda bölge finaline kalmayı başardı.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK Proje Olimpiyatları’nda Kayseri başarısı

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri’nin bilimsel projelerinden 13’ü Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Proje Yarışması’nda bölge finaline kalmayı başardı.

TÜBİTAK tarafından genç bilim adamı yetiştirmek amacıyla bu yıl 45’incisi düzenlenen Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Yozgat ve Aksaray’ın dahil olduğu bölgeden finale kalan projeler belli oldu. Özel Yelkenoğlu Liseleri’nin dokuz, Kılıçaslan Liseleri’nin de dört projesi jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu bölge finallerine davet edildi. Finalist projeler, mart ayı içerisinde Melikşah Üniversitesi’nde birincilik için yarışacak.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, bilimsel düşünmenin ve proje hazırlamanın okullarda bir gelenek haline gelmesiyle birlikte öğrencilerin hem TÜBİTAK hem diğer kurumlar tarafından organize edilen yarışmalara çok sayıda projeyle iştirak ettiğini ifade etti. Köksal, "Özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde finalist olmayı başaran öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum, finalist öğrencilerimizin çalışmalarının karşılığını alacaklarına eminim.” dedi.

Yelkenoğlu Liseleri’nden finale kalan projeler arasında İrem Sena Bayrak’ın 'Şehir Algoritması', Betül Selvet Yalçın ve Gözde Karabulut’un 'Matrix'i, Dilara Nur Doğan ve Güldeste Bekar’ın 'Bana Açıyı Söyle Sana Enlemini Söyleyeyim'i, Ayça Begüm Gündüz ve Zehra Tuğçe Öncül’ün 'Kayseri'de Evsel Atıkların Geri Dönüşüm Verimliliğinin Artırılması', Hediye Nur Köse ve Ezgi Soyal’ın 'Liseli Kız Öğrencilerin Öz Saygı Düzeylerini Etkileyen Bazı Değişkenlerin İncelenmesi', Büşra Öztürk ve Seda Nur Keçeci’nin 'Kayseri Avşar Türkmenlerinde Kültürel Ögeler ve Pınarbaşı Örneği', Rüveyda Güven ve Zeynep Büşra İnbaşı’nın 'Osmanlı Döneminde Kayseri Güherçile Fabrikası', Merve Gürbüz ve Nurbanu Karakaya’nın 'İpek Yolunun Mahsun Ülkesi Doğu Türkistan'ı, Banu Reyyan Çangaya ve Beyza Aydın’ın 'Kayseri Sümerbank Bez Fabrikası'nın Kayseri'ye Katkıları' isimli çalışmaları yer alıyor.

Kılıçaslan Liseleri’nden ise Mahmut Sami Yavuz ve Furkan Ulutaş’ın 'Oda Aerosollerinin ve Sigara Dumanının Canlı Sistemlere Etkisi', Enes Keleştemur ve Semih Köksal’ın 'Mentha Pulegıum Bitkisinin LNCAP Üzerine Etkisi', Emre Akkan ve Hakan Aydoğan’ın 'Tarımcıl Hexacopter'i, Ahmet Şaşar’ın da 'Kayseri’de Oturma Kültürünün Toplum Hayatına Yansıması' projeleri bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar