TÜBİTAK, Özel Serhat Lisesi'nin 8 projesini kabul etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Van'da düzenlediği proje yarışmasına katılan Özel Serhat Lisesi'nin 8 projesi ön elemelerden geçerek, bölge sergisine davet edildi.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK, Özel Serhat Lisesi'nin 8 projesini kabul etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Van'da düzenlediği proje yarışmasına katılan Özel Serhat Lisesi'nin 8 projesi ön elemelerden geçerek, bölge sergisine davet edildi. Projeler, 17-19 Mart tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde düzenlenecek yarışmada birincilik için yarışacak.

TÜBİTAK’ın her sene düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 45.’si yapıldı. Proje yarışması, Türkiye genelinde 12 bölge merkezinde yapıldı. Yarışmada, Van bölgesinden katılan 732 proje arasından 101 proje yarı finalde sergilenmeye hak kazandı. Yarışmada ilk elemeleri geçen Özel Serhat Lisesi de 8 projeyle Van bölge sergisine davet edilme hakkı elde etti. TÜBİTAK yarı finallerine katılacak projeler Van’ı temsil edecek. 17-19 Mart tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde birincilik için yarışacak olan öğrenciler, okullarını en güzel şekilde temsil edip derece yapmayı hedefliyor.

Yarışma hakkında bilgi veren Serhat Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü İlker Yavuz, Van bölgesinde bu yıl 731 projenin başvuruda bulunduğunu, 101 projenin bölge sergisine çağrıldığını belirtti. Çağrılan projelerin, 17 Mart 2014 tarihinde bölge sergisinde sergileneceğini ifade eden Yavuz, “Serhat Eğitim Kurumları, Van ilimizde en çok projesi çağrılan okul olarak büyük bir başarıya imza attık. Bölge sergisinde Matematik'ten dört, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Sosyoloji branşlarından birer proje ile okulumuzu temsil edeceğiz. Bölge sergisine en iyi şekilde hazırlanıp okulumuza yeni başarılar kazandırmak istiyoruz.'' dedi. Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya da öğrencilerinin 8 projesinin sergilenmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar