TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması başvuruları başladı

Türkiye’nin lise seviyesindeki en büyük proje yarışması olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması başvuruları başladı

Türkiye’nin lise seviyesindeki en büyük proje yarışması olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na başvurular başladı. Her yıl birbirinden ilginç binlerce projenin katıldığı yarışmada derece alan öğrenciler, para ödülünün yanı sıra YGS’de ek katsayı uygulamasından da yararlanıyor.
Ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 45 yıldır, “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenleniyor.
Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenecek yarışma, bölgesel ve final olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bölgesel yarışmada başarılı olan projeler, mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER YGS'DE EK KATSAYI ALACAK

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde derece alan öğrenci ve danışmanlara başarı belgesi ile para ödülü verilecek. Öğrenciler YGS’ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projeler de final yarışmasında belirlenecek.
Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrencilerinin katılabildiği yarışma için başvurular 6-22 Ocak 2014 tarihleri arasında e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacak.

GEÇEN YIL 7 BİN 400 PROJE YARIŞTI

Geçen yıl 44.’sü düzenlenen yarışmaya 81 ilden 12 bin 580 öğrenci 7 bin 400 proje ile katılmıştı. 12 merkezde düzenlenen bölgesel yarışmada dereceye giren 202 proje Mayıs ayında Ankara’da gerçekleştirilen finallere katılmıştı.
Yarışma ile ilgili detaylı bilgi için: www.tubitak.gov.tr/bideb/2204

CİHAN

Yorumlar