TÜBİTAK ödüllü öğrenciler gazeteciler gününü kutladı

Fatih Koleji’nin TÜBİTAK ödüllü öğrencileri, Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK ödüllü öğrenciler gazeteciler gününü kutladı

Fatih Koleji’nin TÜBİTAK ödüllü öğrencileri, Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir araya geldi. Türkiye’deki ve uluslararası başarılarından bahseden öğrenciler, çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Fatih Koleji, Çobançeşme’deki İstanbul Merkez Kampüsü’nde 'Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Etkinliğe basın mensupları ve TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda alınan 26 madalya alan şampiyon öğrenciler de katıldı.

TÜBİTAK kimya alanında ödül alan Nesibe Akmanşen, “Bu hazırlık aşaması 9. Sınıftan başladı. Çok büyük özverilerde bulunduk. İnsanı çok yorduğu zamanlar da oluyor ama tekrar kendimizi yenileyip tekrar çalışıyoruz. Takım seçme sınavından sonra, her branşta farklı sayıda kişi katılıyor. Ben kimya alanında bronz madalya aldım. Türkiye’deki herhangi bir devlet üniversitesine kendi alanlarından sınavsız geçiş yapabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Ödüllü öğrencilerden Semih Basrık ise, “Türkiye’de 3 aşamadan oluşuyor sınav. Her aşamada öğrenci sayısı gittikçe azalıyor. İkinci aşamadan geçenlere öğrencilere madalya dağıtılıyor. Bu ikinci aşamada madalya alan öğrencilere hem ek puan hem de burs avantajları sağlanıyor. Diğer aşamalarda da ülkemizi uluslar arasında temsil edecek öğrenciler belirleniyor. Ben de son aşamaya kadar geldim uluslararasında madalya aldım.” ifadelerini kullandı.” şeklinde konuştu.

Fatih Koleji İletişim Koordinatörü Kemal Pehlivan da, “Basın ve yayının millet ve devletler için önemi çok büyüktür. Ve toplum, günlük takip ettiği gazete ve diğer yayın organlarıyla kendi ülkesi ve dünyadaki gelişmeleri takip eder. Biz eğitim camiası olarak her zaman iyi insan yetiştirmeyi hedefledik. Çocuklarımıza zeki ve çalışkan olduğu kadar dürüst, ahlaklı ve erdemli bir insan olmayı öğütledik. İyi bir insan yetiştirmenin 3 önemli sac ayağı vardır. Bunlar, aile, okul ve toplumdur. Siz basın olarak bu üç ayağı besleyen kaynak konumundasınız. Biz bireysel siz ise kitlesel etkiye sahipsiniz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar