TÜBİTAK destekli 'Çevreci Çocuk–2' projesi sona erdi

TÜBİTAK destekli “Çevreci Çocuk–2” projesi, Isparta Altınbaşak İlkokulu ve Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ödül töreniyle son buldu.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK destekli 'Çevreci Çocuk–2' projesi sona erdi

TÜBİTAK destekli “Çevreci Çocuk–2” projesi, Isparta Altınbaşak İlkokulu ve Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ödül töreniyle son buldu. Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlkokulu ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından hazırlanan proje, 1 Haziran ile 30 Kasım 2013 arasında devam etti. Projeye Altınbaşak İlköğretim Okulu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuk evlerinde kalan toplam 48 çocuk katıldı. Çocuklar, proje ekibi tarafından yapılan, doğayı ve çevreyi tanıma, doğal kaynakları koruma bilinci geliştiren 27 etkinlikte, teorik bilgilerin yanısıra bilimsel araç gereçlerin kullanıldığı arazi çalışmaları ve uygulamaları, araştırma, gözlem, drama teknikleri, atölye ve grup çalışmalarında yer aldı.

Projedeki amacın, çocuklara bilime, deneye, gezi ve gözlem alışkanlıkları kazandırılması olduğu ifade edildi. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Veysel Ayhan, ikincisi düzenlenen projeyle geleceğin çevrecilerini yetiştirdiklerini ve yaşanabilir bir dünya için küçük de olsa bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Projenin kapanış ve ödül törenine Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, evre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, SDÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ve SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diler katıldı. Doğayı ve Çevreyi Koruma Karakteri Geliştirme Okulu'nda eğitim alan çevreci çocuklara madalya ve katılım sertifikaları, mülki amirler tarafından verildi. Ayrıca eğitmenlere ve projeye destek veren kurumlara plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar