TUBİM Bursa Temsilcisi Uyar: Hayvanların yemediği tütünü insanlarımız içiyor

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Bursa Temsilcisi Hasan Uyar, hayvanların yemekten imtina ettiği tütünü insanların içtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TUBİM Bursa Temsilcisi Uyar: Hayvanların yemediği tütünü insanlarımız içiyor

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Bursa Temsilcisi Hasan Uyar, hayvanların yemekten imtina ettiği tütünü insanların içtiğini söyledi. Yasal ekim alanı olan Afyonkarahisar’da insanların sebze meyve tarlalarının etrafına tütün ektiğini ifade eden Uyar, "Hayvanlar tarlalara girip taze sebze, meyveyi yemesin, malı haşat etmesin diye tarlanın etrafına tütün ekiliyor. Hayvanların yemediği bitkiyi insanlarımız kullanıyor, içiyor." dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Temsilciliği (TUBİM) öğrencilere yönelik madde bağımlılığı bilgilendirme semineri düzenledi. Osmangazi Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan TUBİM Temsilcisi Hasan Uyar, öğrencilerden sigara başta olmak üzere zararlı maddelerden uzak durulması istedi.

Görseller eşliğinde öğrencilerin de katılımıyla bilgilendirme yapan Uyar, uyuşturucu maddenin terörizm için finans kaynağı olduğunun altını çizdi. Kötü alışkanlıklara öncelikle meraktan başlandığını anlatan Hasan Uyar, kötü arkadaş, grup zorlaması ve yanlış insanlarla yanlış yerde bulunmak gibi nedenlerle dönülmez yola girildiğini belirtti. Sigarada 4001 kimyasal madde bulunduğuna dikkat çeken Uyar, öğrencilerden gördükleri en küçük olumsuzluğu 155 polis imdat hattına ihbar etmelerini istedi.

HAYVANLARIN YEMEDİĞİNİ İNSANLAR TÜKETİYOR

Özellikle sigaranın çok sinsi bir düşman olduğunun altını çizen Hasan Uyar şunları söyledi: "Afyonkarahisar yasal tütün ekim alanıdır. Bakıyoruz meyve sebze eken insanlar, tarlanın etrafına tütün ekiyor. Ben de gittim Afyonkarahisar’a bir sebze tarlasının etrafından tütün ekili gördüm. Çok merak ettim ve sordum. Dedim ki; ‘Amca ya sebze meyve ekmişsin ama sebze meyve ektikten sonra etrafına da tütün ekmişsin. Bunun sebebi ne? O amcanın ifadesi bizi çok şaşırttı. Amca dedi ki; ‘Arkadaşlar hayvanların yemediği tek bitki türü tütündür. Hayvanlar tarlalara girip taze sebze, meyveyi yemesin, malımızı haşat etmesin diye biz bu tütünü tarlanın etrafına ekiyoruz. Hayvanların yemediği bitkiyi insanlarımız kullanıyor, içiyor." dedi.

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hasan Uyar, öğrencilere madde kullanımından uzak durmaları tavsiyesinde bulunurken, son pişmanlığın fayda etmeyeceğini sözlerine ekledi. Program çerçevesinde Bursa genelinde geçen sene 97 bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilirken, bu kapsamda 25 binin üzerinde insana ulaşıldı. Bu yıl ise program çerçevesinde 20’ye yakın bu tür bilgilendirme semineri düzenlendi.
CİHAN

Yorumlar