Ttwit atan AK Parti basın danışmanı ‘paralelci’ denilerek, işten atıldı

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda yaklaşık 4 yıldır basın danışmanı olarak çalışan Ömer Faruk Köker, 17 Aralık’taki 'Büyük rüşvet ve yolsuzluk' operasyonu zanlılarından İran asıllı Reze Zarrab hakkında attığı twit sebebiyle...

Google Haberlere Abone ol
Ttwit atan AK Parti basın danışmanı ‘paralelci’ denilerek, işten atıldı

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda yaklaşık 4 yıldır basın danışmanı olarak çalışan Ömer Faruk Köker, 17 Aralık’taki 'Büyük rüşvet ve yolsuzluk' operasyonu zanlılarından İran asıllı Reze Zarrab hakkında attığı twit sebebiyle ‘paralelci’ ilan edilerek, işine son verildiğini ileri sürdü.

Köker, şahsı ile ilgili haberi yıllarca birlikte çalıştığı gazetecilerden helallik istemek için attığı; “Bugün itibariyle AK Parti’deki görevim ‘paralelciymişsin’ yakıştırması ile sona erdirilmiştir. Gazeteci arkadaşlarımla iyi, kötü günümüz oldu. Lütfen haklarınızı helal edin. Benden yana olan haklarım varsa helal olsun.” şeklindeki SMS ile duyurdu.

Twitter de İranlı Reza Zarrab için attığı “Türk bayrağı önünde bir İran’lı, 29 yaşında; az daha genç olsaydı, yeni Fatih Sultan olurmuş” gibi mesajları yazdığını ifade eden Köker, Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Berzan Toprak, AK Parti İl Başkanlığı Yürütme Kurulu Toplantısı sonrası kendisini çağırarak, ‘ayrılma’ kararı ve gerekçesini tebliğ ettiğini belirtti. Köker, Toprak’ın kendisine “AK Parti Genel Merkezi İl Başkanı Fikret Yeni’yi aramış. Merkezden senin ‘paralelci’ olduğun söylenmiş. Bunun üzerine İl Başkanı da ‘yollarımızı ayıralım’ dedi. Yollarımızı ayırmamız gerekiyor.” dediğini aktardı.

Beklemediği bu karar karşısında şaşırdığını anlatan Köker, daha sonra İl Başkanı Fikret Yeni ile konuştuğunu aktardı. Yeni’nin “Neden böyle bir twit attın?” diye sorduğunu savunan Köker, kendisinin de “Ben böyle düşünüyorum. Kendi görüşüm. Paralelci falan değilim.” karşılığını verdiğini dile getirdi. Halen kendisinin, eşinin ve kardeşlerin AK Parti üyesi olduğunu açıklayan Ömer Faruk Köker, şunları söyledi: “2002’den buyana hep AK Parti’ye oy verdik. 30 Mart seçimlerinde yoğun bir şekilde çalıştık. Seçimi kaybedince de çok üzüldüm. Partideki bütün arkadaşlar beni tanıyor. Nasıl çalıştığımı biliyorlar. Ayrıca partide bir gün çalışmak veya çalıştığım için de AK Partili olmadım. Ama partiden bu iddia ile atılmamdan ürktüm. Reza Zarrab ile ilgili twit atan birisi paralelci mi oluyor? Bu yaftayla insanlar suçlanamaz. Senelerce hizmet verdiğim bir partiden bu yakıştırmayla atılmayı içime sindiremiyorum.”

1 Mayıs İşçi Bayramı, evlilik yıl dönümü ve üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili günü işten atılarak bu anlamı zaman dilimindeki sevincinin üzüntüyü dönüştüğünü vurgulayan Köker, “Eve güzel bir hediye ile değil, maalesef kötü bir haberle döndük.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Berzan Toprak, Basın Danışmanı Ömer Faruk Köker’in iddialarını doğruladı. Toprak, “Köker, paralel yapı yönünde attığı twitler ve bu retweetler konusunda uyarı yapıldı. Uyarıları dilememesi nedeniyle iş akdi fesh edildi. Başbakanın paralel yapıyla mücadelesinde bizde içimindekinin gereğini yaptık.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar