'TTK'ya işçi alımında şehit madenci çocuklarına öncelik tanınsın'

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Amele Birliği Armutçuk Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Yiğit ile Metin Artırmak, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) alınacak olan 132 işçiyle ilgili talepleri olduğunu bildirdi. Yiğit ve Artırmak,...

Google Haberlere Abone ol
'TTK'ya işçi alımında şehit madenci çocuklarına öncelik tanınsın'

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Amele Birliği Armutçuk Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Yiğit ile Metin Artırmak, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) alınacak olan 132 işçiyle ilgili talepleri olduğunu bildirdi. Yiğit ve Artırmak, işçi alımında öncelikli olarak şehit madenci çocuklarına öncelik tanınmasını istediler.

Yiğit ile Artırmak tarafından yayınlanan ortak yazılı açıklamada, “Şehit madenci çocuklarının TTK’dan ve AK Parti iktidarından beklentileri, 132 nitelikli işçi alımı için şehit madenci çocuklarına da kontenjan ayrılması. En son 2000 yılındaki işçi alımında maden şehitlerinin çocuklarına kontenjan ayrılmıştı. Yetkililer, 7 Mart 1983 Armutçuk, 3 Mart 1992 Kozlu ve kurumun çeşitli yer ve tarihlerinde şehit olan madenci yakınları her yıl yapılan rutin törenle bizlerin acısını paylaşmak yerine, bizlerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yardımcı olunmasını istiyoruz. Bizim acılarımızın paylaşıldığını o zaman anlayacağız. Ateş her zaman düştüğü yeri yakar. Benim babam şehit olduğunda ben 12 yaşındaydım. En büyükleri bendim ve 8 kardeştik. En ufağımız 5 günlüktü. Babamın cenazesi geldiğinde bizim önümüze, sadece yanmış kömüre dönüşmüş bir bedendi. Bu acıları yaşayan bilir. Ben ve benim gibi bütün maden şehitlerinin çocukları ve yakınları bu acıları her gün yaşıyoruz." dedi.

Amele Birliği Başkanlığı ve merkez yönetim kurulu üyeleri ile 3 ay önce TBMM’de AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’a, şehit madenci çocuklarına sadece TTK’ya işçi alımında kontenjan ayrılmasını talep ettiklerini, Milletvekili Ercan Candan’dan bu konuda kurum yetkilileri ile görüşerek adım atmasını beklediklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar