TŞOF, yarıyıl tatilinden dönenleri uyardı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yarıyıl tatilinin sonuna gelindiğini 10 Şubat 2014 Pazartesi günü 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin ders başı yapacağından hafta sonu trafiğinin y.

Google Haberlere Abone ol
TŞOF, yarıyıl tatilinden dönenleri uyardı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yarıyıl tatilinin sonuna gelindiğini 10 Şubat 2014 Pazartesi günü 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin ders başı yapacağından hafta sonu trafiğinin yoğunlaşacağını hatırlattı.
Fevzi Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, “Trafik kazaları tatil başlangıçı ve dönüşlerinde 2-3 kat artıyor. Bu kazalar en çok uykusuz araç kullanmanın yanı sıra hatalı sollamadan ve aşırı süratli araç kullanımından kaynaklanıyor. Ayrıca tatilcilerimiz gece yerine gündüz yolculuğunu tercih etmeli. En önemlisi hava şartları dikkate alınarak kar ve buzlanmaya karşı tedbirlerimizi alalım. Yanımıza zincir ve çekme halatı almadan yola çıkmayalım” dedi.

“TATİL DÖNÜŞLERİNDE KAZALAR 2-3 KAT ARTIYOR”

Geçen yıl Şubat ayında 24 bin 56 adet trafik kazası meydana geldiğini ve 205 kişi hayatını kaybederken, 15 bin vatandaşımızın da yaralandığını hatırlatarak, “Trafik kurallarına ve yaptığımız uyarılara uymamanın sonucunda meydana gelen kazalar pek çok ailenin yok olmasına sebep oluyor. Dönüşlerinizi son güne bırakmayın. Son gün yoğunluğu içinde sabırsızlık göstererek acele eden sürücüler yollardaki uyarılara ve trafik kurallarına uymuyorlar. Bedelini canlarıyla ödüyorlar. Yeni acılar yaşamamak için mutlaka kurallara uyun ve emniyet kemerini bağlamayı ihmal etmeyin. Eğitim sadece okulda olmuyor. Trafik kurallarını uygulamak da bir eğitimdir” diye konuştu.

“İSTİHAP HADLERİNE DİKKAT EDİLMELİ”

Şehir içi ve şehirler arası taşımacılıkta özel ve ticari araçların fazla yolcu almaması, yük taşıyan araçlarında istiap haddinin üzerinde yük taşımaması gerektiğini kaydeden Apaydın, “TŞOF olarak okulların açılmasıyla bu hafta sonu yoğunlaşacak şehir içi trafik için gerekli önlemlerin alınması amacıyla servis şoförlerimizin, taksicilerimizin, kamyon şoförlerimizin ve minibüs şoförlerimizin bağlı olduğu odalarımıza genelge yayımlayarak kurallara uygun hareket edilmesi için uyardık. Yetkililerimizle yaptığımız görüşmelerde denetim ve alınacak önlemlerin sıkılaştırılması konusunda aynı görüşteyiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar