TSO ve İŞKUR işveren ile iş arayanlara köprü olacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR, işverenlerle tek tek görüşerek, işverenin nitelikli eleman ihtiyacına göre kurs düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
TSO ve İŞKUR işveren ile iş arayanlara köprü olacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR, işverenlerle tek tek görüşerek, işverenin nitelikli eleman ihtiyacına göre kurs düzenleyecek.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR İl Müdürlüğü, işverenin nitelikli eleman sıkıntısını giderme noktasında önemli bir adım attı. İki kurumun ortaklaşa yapacağı çalışmada, ilk etapta imalat ve hizmet sektöründe belirlenecek firmalarla, birebir görüşülerek aradığı nitelikli eleman ihtiyaç talepleri alınacak. Daha sonra ise Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi(UMEM) ve benzeri açılacak kurslarla nitelikli eleman yetiştirilip, işverenin talebi karşılanacak.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantı ile çalışmanın detayları görüşüldü. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ve iki kurumun yöneticileri katıldı. Toplantının ardından konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, işverenin nitelikli eleman bulma konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını belirterek, “Yani işveren işçi arıyor, bulamıyor. Ama nitelikli işçi arıyor. İşverenlerimizin çoğu bunun sebebi olarak da mesleki nitelik ve beceri eksikliğini belirtiyorlar. Her işverenin nitelikli çalışana ihtiyacı var. Yani Türkiye’nin temel sorunu mesleksizlik sorunudur.” dedi.

İŞKUR ile birlikte yürütülecek projeyi çok önemsediklerini belirten Başkan Murzioğlu, “İŞKUR’la kalifiyeli eleman sorununun çözümü noktasında Türkiye’de örnek olabilecek güzel bir işbirliğine imza attık. Proje kapsamında ilk etapta imalat ve hizmet sektöründe belirlenecek firmalarla birebir anket çalışması yapılarak hangi mesleklerde eleman ihtiyacı var o belirlenecek. Daha sonra ise gerekli tüm imkanlar sağlanarak kurs düzenleyeceğiz. Böylelikle hem vasıfsız işçileri, meslek sahibi yapmış olacağız hem de işverenin ihtiyacını da karşılamış olacağız. Daha sonra ise projeyi il geneline yayacağız. Böylelikle Samsunlu işverenlerimizin büyük bir sorununu da çözmüş olacağız.” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ise kurum olarak hem işverenin hem de iş arayanların sorunlarını çözme noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Samsun TSO ile yapacağımız proje Türkiye’de ilk olacak. Bu projenin uygulanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Fatih Acar’ın da bizzat talimatı var. Türkiye gelişiyor ve değişiyor. Bu süreçte iş kollarında da yeni çalışma tekniklerinin karşımıza çıktığını görüyoruz. Ülkenin gelişebilmesi adına kalifiyeli eleman ihtiyacının karşılanması konusu çok önemlidir. Bizim de dünyanın da büyük sorunlarından birisi işsizlik değil, mesleksizliktir. Bizler, sürekli kamu kurum ve kuruluşlarımızla bu sorunu çözmeye çalışmaktayız. Biz iş arayanla, işvereni buluşturmak için bir köprü oluşturuyoruz.” diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar