TSO Başkanı Tandoğan: Siyasi değil, memleketin ekonomik durumu için çalışıyoruz

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Nuh Tandoğan, hafta sonu yapılan AK Parti hariç bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katıldığı toplantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TSO Başkanı Tandoğan: Siyasi değil, memleketin ekonomik durumu için çalışıyoruz

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Nuh Tandoğan, hafta sonu yapılan AK Parti hariç bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katıldığı toplantı hakkında açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda ‘bunlar ne hakla böyle bir toplantı düzenliyorlar?’ algısının verilmek istendiğini belirten Tandoğan, 5174 sayılı TOBB Kanunu gereği olarak ticaret ve sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesine çalışmak ve üyelerini bu konularda bilgilendi işinin oda ve borsaların görevlerinden olduğunu söyledi.

Toplantıda amaçlarının hiçbir zaman siyasi bir algı oluşturmak olmadığının altını çizen Nuh Tandoğan yapılan toplantıyla ilgili olarak şunları belirtti: "Toplantıdaki amacımız Boyabat’ın sorunlarını daha önceden belirlediğimiz gündem çerçevesinde konuşmaktı. Burada amacımız siyasete müdahale değildir. Her fikre açığız, herkes her zaman fikrini açıklayabilir, biz burada sadece ev sahibiyiz, memleketin ticareti, ekonomisi ve kültür faaliyetlerinde bu topluluk da söz sahibidir. Bu siyaset değil, ekonominin siyasetini yapmaktır ve sorunları dile getirmektir. Katılan tüm partiler görüşlerini ve projelerini katılımcılarla paylaştı. Memleket için hayırlı olduğu kanaatindeyim."

Boyabat TSO’nun memleket meselelerine önem verdiğini ifade eden Tandoğan, şöyle devam etti: "İki yıl önce TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası’nın açılışında Boyabat TSO bir okul yaparsa buna katkı yaparız dediğini, ancak arsa konusu bir türlü çözülemediği için okul projesinin hayata geçirilemedi. Eğitime katkı olarak da Boyabat Endüstri Meslek Lisesi’ne mesleki aletlerin alınması için okula bağışta bulunulacak."

Siyasetin hiçbir zaman ekonomiye karıştırılmaması gerektiğine de dikkat çeken Tandoğan, siyaset ile ekonominin mutlaka ayrı tutulması gerektiğini söyleyerek, "Dünya’da ekonomi genelde düzelmeye başladı. Ancak, Türkiye’nin büyümesi sıcak para ve hizmet sektörü ile oluyor. Bu nedenle Türkiye, Dünya’da Güney Afrika’dan sonra en büyük cari açık oranına sahip. Türkiye bir an önce sanayileşmeli. Hizmet sektörü ile büyüme olmaz. Böyle giderse, bu durumdan ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz de olumsuz etkilenecek. Burada en önemli sorun siyasetin ekonomiye karışmasıdır. Siyaset yönetimi ile ekonomi yönetimi kesinlikle ayrı olmalıdır. Dünya siyasete güvenmediği için ekonomi ile siyaseti ayrı tutuyor." şeklinde konuştu.

"LAİKLİK SÖYLEMLERİ İLE YIPRATILAN DEMOKRASİ KAZANIMLARI, BUGÜN DE PARALEL YAPILANMA İDDİALARI İLE YAPILMAKTA"

2011 yılında AK Parti’den aday adayı olmasının sebebini de açıklayan Tandoğan, adaylığını o dönemde AK Parti’nin muhafazakarlığının yanında demokrasiye de önem veriyor olmasına bağladı. Demokratik bir cumhuriyetin inşasında ve demokrasinin ilerlemesinde o zaman yer almak istediğini belirten Tandoğan, ancak 2007’de AK Parti'nin kapatılma davası sürecinde, laiklik söylemleri ile yıpratılan demokrasi kazanımları bugün de paralel yapılanma iddiaları ile yapıldığını söyledi. Tandoğan, "2010 Anayasa referandumunda evet dedim, ancak o gün halkın kararı ve desteğiyle oluşturulan Anayasa kazanımları bugün, örneğin HSYK kanunu gibi, AK Partili vekiller tarafından yok ediliyor. Ben 1993 yılından beri dershane ortağı ve kurucusuyum, eğer bugün Ak Partide vekil olsaydım ve dershanelere karşıyım deseydim, bugüne kadar binlerce öğrenci ve velisine yaptığımız hizmetle, vekil olarak içerisinde bulunduğum partinin yaptırımları çelişmez miydi. Haksız bir uygulama ile dershaneleri zorla kapatmaya gerek yoktur, ülkemizde dershanelere ihtiyaç kalmadığı gün zaten kendiliğinden kapanacaktır. Mevcut şartlarda siyaseti düşünmüyorum."

CİHAN

Yorumlar