TSO Başkanı Murzioğlu: Herkes vergilendirilmeyen kazancın karşısında olmalı

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kayıt dışı ekonomiye dikkat çekerek, toplumun her kesiminin vergilendirilmeyen kazancın karşısında olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TSO Başkanı Murzioğlu: Herkes vergilendirilmeyen kazancın karşısında olmalı

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kayıt dışı ekonomiye dikkat çekerek, toplumun her kesiminin vergilendirilmeyen kazancın karşısında olması gerektiğini söyledi.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, 25.Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’na günün anısına çiçek takdiminde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Vergi Haftanızı kutluyorum. Bu kurumda çalışan bütün arkadaşlara yaptıkları çalışmalarda başarılar diliyorum. Samsun ekonomisi her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Önümüzdeki dönemde daha iyi bir noktaya geleceğini umuyorum. Devletin ihtiyaç duyduğu gelir kaynaklarının sağlamasında önemli kalemlerden birisi toplanan vergilerdir." dedi.

Vergi ödemenin önemine işaret eden Başkan Murzioğlu, "Genç bir nüfusa sahip ülkemiz, her geçen gün dünya sıralamasındaki yerini yukarıya doğru çıkartıyor. Bunda da vergisini düzgün bir şekilde ödeyen esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin katkısı büyüktür. Devletimizin tüm hizmetlerinin arkasında mükelleflerin ödediği vergileri söz konusudur. Bizim tek şikayetimiz kayıt dışı ekonomi. Bu durum vergisini zamanında ödeyenlerle, kayıt dışı çalışanlar arasında rekabet şansını azaltıyor. Bizlerin temennisi gününde vergisini ödeyenlerle ilgili çalışma yapılması ve kayıt dışının ortadan kaldırılmasıdır. Vergilendirilmeyen kazancın hem devlet olarak hem de mükellef olarak mutlaka karşısında olmalıyız. Bunun için hepimize büyük görev düşmekte. Kayıt dışını kayıt altına alırsak, ödediğimiz vergi oranının da paralel olarak düşeceği inancındayım. Ben az kazanıyorum, çok vergi ödüyorum sözü de ortadan kalkar." diye konuştu.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise ziyarette şunları söyledi: "Vergi Haftası’nın kutlanmasındaki amaçlardan biri de verginin öneminin tüm topluma benimsetilmesi. Özellikle bu konuda öğrencilerimize yönelik bir çok etkinlik yürütüyoruz. Sizler ticaretin, sanayinin, üretimin, pazarlamanın içinde olan insanlarsınız. Samsun TSO her kesimi temsil eden önemli bir kurum. Bizler ticaret erbabıyla, esnafıyla, sanayicisiyle her zaman birebir yüz yüze gelen devletin kurumuyuz. Para tahsilatı yapan bir kurum olduğumuz için yaptığımız iş biraz zor ama görevimizi severek yapıyoruz. Tek temennimiz ödedikleri vergilerle ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlayan iş dünyamızın her zaman işlerinde muvaffak olmasıdır."
CİHAN

Yorumlar