TSK'ya yeni nesil savaş uçakları geliyor

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, TSK'ya “Teknoloji harikası” olarak nitelendirilen F-35 uçaklarından alınacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
TSK'ya yeni nesil savaş uçakları geliyor

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, güncel konulara ait yaptığı izahatda, yeni nesil savaş uçaklarının müjdesini verdi. Orgeneral Öztürk, "RF-4E müzede, F4-E’ler ise 2020’ye kadar havada olacak. Filomuza yeni nesil jetler katılacak" dedi.

Orgeneral Akın TSK'nın hava savunmasına ait şu izahatlarda bulundu: 

Hava Kuvvetleri, pilotundan makinistine, bakımcısına kadar uygar uçak tecrübesini F-4’lerle öğrendi. Mühendislerimiz, elde edilen deneyim ile ulusal muharip uçak geliştirebilecek imkana kavuştu. F-4 temel plan uçağımız olup, ulusal akıllı mühimmat projeleri geliştirildi. F-4 uçaklarımız ile SOM, Hassas Güdüm Kiti ve Kanatlı Güdüm Kiti bunun şeklinde ulusal mühimmat üretilebildi. F-4 uçaklarımızın fabrika düzey bakımları ile modernizasyonlarının gerçekleştirildiği 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı uluslararası kalitesini ispat etti. Norveç ve Hollandalı aynı bakım merkezlerini geride bırakarak en son nesil savaş uçağı Joint Strike Fighter (JSF F-35) Motor Depo Seviyesi bakımını yapıcak merkez şekilde tercih edildi.

41 YILDA 60 SAVAŞ UÇAĞI HİZMET DIŞI KALDI

1974 tarihinden bugüne kadar, lazım havada gerekse yerde meydana gelen kaza kırımlar neticesinde 60 F-4E uçağımız hizmet dışına çıktı. Halen envanterimizde 47 adedi F-4E/2020, 8 adedi RF-4E olmak üzere 55 F-4E/RF-4E uçağı bulunuyor. Hassas kontroller neticesinde uçmalarında sakınca görülen 121 tane uçağın kaydı silindi. Envanterdeki 8 tane RF-4E uçaklarının kullanması sonlandırıldı. Bunlar müzelere verilecek.

Orgeneral Akın Öztürk bu izahatlarını Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e yaptı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar