TSK'ya kıyafet düzenlemesi

TSK'daki sivil personelin, kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olmasının önünü açan düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Google Haberlere Abone ol
TSK'ya kıyafet düzenlemesi
Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) sivil personel, kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olacak.

Söz konusu değişikliğe ilişkin düzenleme, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesi, "Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler." hükmünü içeriyordu.

Söz konusu düzenlemedeki "Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar" ibaresi, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler" şeklinde değiştirildi.

Yeni düzenleme ile TSK'daki sivil personelin kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olması sağlandı.
tsk

Yorumlar