TSK: Tunceli’de mayın taraması yapan askerlere teröristler ateş açtı, 2 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’de teröristlerin mayın taraması yapan askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açtığını açıkladı. Saldırıda, bir jandarma astsubay ve bir jandarma er yaralandı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama...

Google Haberlere Abone ol
TSK: Tunceli’de mayın taraması yapan askerlere teröristler ateş açtı, 2 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’de teröristlerin mayın taraması yapan askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açtığını açıkladı. Saldırıda, bir jandarma astsubay ve bir jandarma er yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Tunceli/Merkez İlçe Sütlüce köyünde yapımı devam eden yeni karakol inşaatı ve eski karakol arasında kalan yolda mayın araması yapan Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlara uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Meydana gelen silahlı saldırıyı müteakip, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada; bir jandarma astsubay ve bir jandarma er yaralanmıştır. Yaralı personel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na ait S-70 Skorsky tipi helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nda konuşlu taarruz helikopter kolu ve bölgedeki diğer birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarına müdahale edilmiştir. Bölgeye gözetleme maksatlı bir insansız hava aracı sevk edilmiştir."

CİHAN

Yorumlar