TSK'dan PKK’ya operasyon, Barzani’ye uyarı

Irak'ın Kuzeyinde yapılması planlanan "bağımsızlık referandumu" dünyadan tepki görmeye devam ederken Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler Habur sınırında tatbikat başlattı. TSK, Habur’daki tatbikat devam ederken, Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarına da hava operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon ve tatbikatın zamanlaması Barzani ve yönetimine "uyarı" olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan PKK’ya operasyon, Barzani’ye uyarı

TSK Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla dün sabah erken saatlerde Irak'ın kuzeyine hava operasyonu yaptı. Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Hakurk'ta bulunan kamplarına yapılan hava harekatında silah mevzileri, barınak ve silah-erzak depoları imha edildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık için referandum ısrarı sürerken TSK'nın, Barzani'ye, kararlılığını göstermek için başlattığı sınırın sıfır noktasında bulunan Habur'daki tatbikat da devam ediyor. TSK'dan önceki yapılan bilgilendirmede, Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığı belirtilmiş, bu tatbikatla eşzamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesindeki operasyonların da sürdürüldüğü kaydedilmişti. Bu çevrede dün de PKK terkör inleri bombalanırken, Haber sınırında başlatılan tatbikat da daha kapsamlı hale getirildi. Tatbikat alanı birinci güne göre biraz daha genişletilirken, sınır bölgesindeki askerlik hareketlilik de devam etti.Irak sınırına 2 kilometre mesafedeki Habur Sınır Kapısı'ndaki TIR parkının hemen karşısındaki bulunan arazide önceki gün başlatılan tatbikata M-60-T tankları, kısa menzilli hava sistemi olan stinger füze rampaları, anti tank zırhlı muharebe araçları, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe araçları, 2 fırtına obüs topu, tank çekicileri, ilk yardım araçları gibi yaklaşık 100 askeri araç katılıyor. Tatbikat alanında dün iş makineleri tatbikata katılan askeri araçlar için mevzi kazmaya devam etti.

12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Siirt'in Eruh ilçesi Akmeşe kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda 12 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesine ilişkin Vali Ali Fuat Atik açıklamada bulundu. Vali Atik, "Akmeşe bölgesindeki iki terörist grup imha edildi. Kentte eylem hazırlığı içindeydiler" dedi. Öte yandan Kuzey Irak'taki Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtında da 3 terörist öldürüldü.

Yorumlar