TSK'dan Musul açıklaması

TSK tarafından Musul'daki DAEŞ'a yönelik operasyonlarda 690 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan Musul açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Musul'un kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yaklaşık bir yılda toplam 6 bin 820 atış gerçekleştirdi. Atışlarla 500'den fazla bina ile çok sayıda silah mevzisi imha edildi, 690 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul civarındaki terör örgütü DAEŞ'e ait hedefler ABD ve koalisyon ülkelerince ilk defa karadan topçu atışlarıyla vuruldu. Bunun yanı sıra söz konusu bölgeye hava harekatı da düzenlendi.

"HAZIRLIK ATEŞLERİ" OLARAK ADLANDIRILDI

Başlaması öngörülen büyük harekatın hazırlık aşaması olarak değerlendirilen bu atışlar, askeri terminolojide "hazırlık ateşleri" olarak adlandırılıyor. Bu atışlarla düşmanın direncini kırmak, dost unsurların yapacağı harekatı kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Kısa süre içinde başlaması beklenen Musul'u kurtarma harekatında en önemli soru işaretini ise buradan kaçacak terör örgütü DAEŞ üyeleri oluşturuyor. Musul'dan kaçan teröristlerin büyük oranda Rakka ya da El Bab'a gidebilecekleri öngörülüyor. Bu durum da koalisyon ülkelerinin koordineli olarak söz konusu iki hedefi vurmasının önemini ve gerekliliğini ortaya koyuyor.

"KOALİSYON GÜÇLERİNDEN KATBEKAT DAHA FAZLA..."

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Musul'un kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ üyelerine yönelik 17 Aralık 2015'ten bu yana sürdürdüğü mücadele dikkati çekiyor.

Bu sürede terör örgütüne ait hedeflere Fırtına obüsleriyle 3 bin 537, tanklarla bin 128, zırhlı muharebe araçlarıyla 870, havanla bin 285 olmak üzere toplam 6 bin 820 atış gerçekleştirildi.
Atışlar sonucu terör örgütü DAEŞ'a ait 555 bina ve barınak, 106 araç, 34 Katyuşa mevzisi, tank, 5 top, birçok namlulu roketatar, 11 Doçka mevzisi imha edildi, 690 terörist etkisiz hale getirildi.
Söz konusu rakamların koalisyon güçleri tarafından terör örgütü DAEŞ'a verilen zarardan katbekat fazla olduğu belirtiliyor.

Yorumlar