TSK, Azerbaycan ile ortak kış tatbikatı yaptı

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin birlikte düzenlediği 2014 Kış tatbikatı Kars’ta yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
TSK, Azerbaycan ile ortak kış tatbikatı yaptı

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin birlikte düzenlediği 2014 Kış tatbikatı Kars’ta yapıldı. İki ülke arasındaki dostluğun ve kış şartlarında yapılabilecek muharebe deneyimleri hakkında değerlendirmelerin yapıldığı tatbikat başarı ile tamamlandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2014 kış tatbikatı Kars’ta bulunan Akbaba Tatbikat Alanı’nda yapıldı. Türkiye ve Azerbaycan Birliklerinin katılımıyla birleşik, müşterek, çift taraflı, fiilî, atışlı ve yarı güdümlü olarak yapılan tatbikat başarı ile sonuçlandı.

Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri birlik ve personeli arasındaki mevcut dostluk bağını güçlendirmek, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe imkân ve kabiliyetlerini denemek, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini geliştirmek amacıyla yapılan tatbikata 85’i Azeri olmak üzere toplam bin 714 personel katıldı.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından , evlilik ve aile içi iletişim konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin bilinçlendirilmesi ve farkındalığını artırarak ailede mutluluğun sağlanması için konferans düzenlendi. Kara Kuvvetleri Eğitim Yöneticisi ve Öğretmen Yetiştirme Okul Komutanlığı’nda görevli uzman personel ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevli eğiticiler tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri bağlısı okullarda, eğitim merkezlerinde ve kıtalarda görev yapan tüm Rehberlik ve Danışma Merkezi (RDM) personeline aile kurumu ve ailenin mutluluğu eğitimi verildi.
CİHAN

Yorumlar