TSK Afrin'de sağ gösterip sol vurdu

Üçüncü gününe giren Afrin Harekatı kapsamında Kilis'ten bugün top atışları devam etti. TSK ve ÖSO birlikleri ise farklı kollardan girdikleri Afrin'de ilerlemeye devam ediyor. İlk hedef 30 kilometre derinlik, şu ana kadar alınan yol ise 7 kilometre.

Google Haberlere Abone ol
TSK Afrin'de sağ gösterip sol vurdu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı bugün üçüncü gününe girdi. Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre TSK en az 11 noktayı kontrol altına aldı. İlk hedef olan 30 kilometre derinliğini ise 7 kilometresi tamamlandı. Öte yandan harekatın detaylarıyla da giderek ortaya çıkıyor. TSK'a harekata 'sağ gösterip sol vurarak' başladı. Terör örgütünün TSK'yı beklediği kapılar yem olarak kullanıldı, kente farklı alanlardan giriş yapılarak örgütün dengesi sarsıldı.

Afrin harekatı öncesi son 10 gündür sınırda açılan beton bariyerler medyaya da yansımış terör örgütü bütün önlemlerini buna göre almıştı. Ancak TSK, beton bariyerleri kullanmadı ve Afrin'e 7 ayrı kapıdan girince teröristlerin hesabı tutmadı.

TSKnın beton bariyer taktiği teröristleri şoka uğrattı. Afrin’e yönelik ilk intikal Şeyh Halid bölgesinden yapıldı. Terör örgütünün mayınlı tuzakları başarıyla etkisiz hale getirildi. Savaş jetlerinin vurduğu terör mevzilerine ek olarak daha önce giriş noktası olarak belirlenen kapılar geçişlerde kulanılmadı.

Sınır boyu güvenlik önlemi kapsamında yerleştirilen beton bariyerler son 10 günlük hazırlık süresinde bazı noktalardan kaldırılarak Afrin’e giriş noktası görüntüsü verildi. Operasyonun başladığı sabah saatlerinde daha önce hazırlanan noktalar değil, yeni giriş hatları belirlenerek sınırın Afrin tarafında terör örgütünün yaptığı hazırlıklar boşa çıkartıldı. Ardından yeniden temizlenen 7 nokta geçiş güzergahı olarak kullanıldı. 

TSK’nın bu taktik hamlesiyle birlikte ÖSO ve Türk askerinden oluşan 2 bin kişilik grup Afrin’e giriş yaptı. Birlikler sınırdan geçerek kısa sürede yaklaşık 7 kilometre içeri girdi. Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün akşam saatleri itibariyle 9 köy teröristlerden temizlendi.

ATIŞLAR BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten top atışları yapılıyor. Özgür Suriye Ordusu'nun da katıldığı harekatın üçüncü gününde Afrin'deki hedeflere ilerleyen birliklere top atışlarıyla destek veriliyor. Sınırda konuşlu TSK'ya bağlı birliklerce terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara yönelik zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor. Bu arada, sınırdaki birliklere de ara ara askeri araç takviyesi yapılıyor.

REYHANLI'YA 4 ROKET DÜŞTÜ

Harekat devam ederken Afrin'in Reyhanlı'ya bakan kısmından dün roketli saldırılar düzenlendi. İlk saldırıda bir kişi hayatını kaybederken en az 30 kişi ise yaralandı. Daha sonra iki saldırı daha düzenlendi. Bu saldırılarda can kaybı yaşanmadı. TSK saldırılardan sonra bölgeyi ateş çemberine aldı. Teröristlerin saldırı için kullandığı mevziler yerle bir edildi.

Yorumlar