Trump sonunda Katar'dan istediğini aldı: 12 milyar dolar!

Suudi Arabistan ile yaptığı 100 milyar dolarlık anlaşmalardan sonra kendisine direnen Katar'ı yola getirmek için türlü oyunlar oynayan Donald Trump, sonunda Katar'dan da istediği parayı koparmayı başardı. ABD Katar'a 12 milyar dolarlık silah satmayı başardı. İmzalar atıldı. Donald Trump, ABD borçlarının tamamını körfez ülkelerine ödeteceğini söylemişti. Bunun için Suudi Arabistan'dan uzun vadade 350 milyar dolarlık bir para almayı garantilemişti.

Google Haberlere Abone ol
Trump sonunda Katar'dan istediğini aldı: 12 milyar dolar!

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Körfez ülkeleri arasında aniden patlak veren krizin arkasındaki nedenlerden biri de herkesin malumu olan ABD'nin bu ülkelerden istediği paraydı. Suudi Arabistan'dan istediği parayı silah satışı yoluyla alan ABD, Katar'ın direnciyle karşılaşmıştı. Katar, Donald Trump'ın geçici olduğunu düşünerek şimdiye kadar herhangi bir alışveriş yapmamıştı. Ancak Körfez ülkelerine yapılan baskıyla patlak veren krizden sonra Katar da teslim oldu. ABD ile yapılan anlaşmayla 12 milyar dolarlık para Katar'dan Amerika'ya akacak. 

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimleri sırasında ülkesinin çok büyük bir borc bulunduğunu, bunun hepsini Körfez ülkelerine ödeteceğini söylemişti. Körfez ülkelerini koruduklarını ancak karşılığında hiçbir şey alamadıklarını belirten Trump, Suudi Arabistan öncülüğünde düzenlenen Arap-ABD konferansında istediğinin bir kısmını almıştı. Suudi Arabistan ile yapılan kısa vadeli anlaşmada 100 milyar dolar, uzun vadeli anlaşmalarda ise 350 milyar doarlık para akışı sağlanmıştı. 

Yorumlar

ihsan abd tam eşkıya soyguncu aynı zamanda terösitte dünyanın baş belası deccal Allah kahretsin