TRT'de Taciz Skandalı

TRT'nin Kürtçe kanalı TRT Kurdi'de 17 yaşındaki stajyer lise öğrencisinin kurgu odasında tacize uğradığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
TRT'de Taciz Skandalı

TRT'nin Kürtçe kanalı TRT Kurdi taciz skandalıyla çalkalanıyor. Kanalda stajyer şekilde çalışan 17 yaşındaki lise öğürencisinin kurgu odasında tacize uğradığı iddia edildi.

KURGU ODASINDA TACİZ

İki hafta yaşanan hadise iddialara kıyasla şöyle gelişti:

Odatv'nin haberine kıyasla kanalda stajyer şekilde çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisi M., kanalda çalışan diğer bir personel nedeni ile taciz edildi. TRT Kurdi'nin kurgu odasında kurgu elemanı O.Ö. nedeni ile taciz edilen M. uğradığı tacizi kanal yönetimine iletti.

OLAYI ÖRTBAS ETMEK İSTEDİLER

M. Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici'nin vakayı örtbas etmek istemesi üstüne soluğu karakolda aldı. 18 yaşından küçük bulunduğu için karakolda avukat eşliğinde ifadesi tahsil edilen genç kız, TRT Kurdi'nin kurgu odasında bey personel nedeni ile ağzının kapatılmak şekli ile taciz edildiğini, vaziyeti kanal yönetimine ilettikten sonra, kendisine ''yanlış manaya olmuştur'' denilerek olayın örtbas etmek istendiğini, şikayetçi olmamasını istediklerini iddia etti.

TRT KURUM İÇİ İNCELEME BAŞLATTI

Stajyer kızın şikayeti üstüne kuruluş personeli O.Ö. gözaltına alındı. O.Ö.'nün iddiaları reddettiği öğrenilirken, adli kontrolle özgür bırakıldı. TRT'nin de kuruluş içi araştırma başlattığı öğrenildi.

LİSE ÖĞRENCİSİ KONUŞMAK İSTEMEDİ

Odatv'nin ulaştığı M. vakayı doğrularken, konu üstüne konuşmak istemediğini söyledi. Olayın duyulmasının peşinden kanalda bilhassa hanım çalışanlar içinde huzursuzluk başladığı öğrenildi.

TRT'NİN BASIN AÇIKLAMASINA ENGEL OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Özgecan Aslan cinayetinin kamuoyunda şok etkileri ve bayanların tepkileri devam ederken, kanalda yaşanan olayın kanal yönetimi nedeni ile örtbas edilmeye çalışılması TRT'de tepkiye sebep oldu. TRT Kurdi'nin hanım çalışanlarının bir süredir giysi meselesinde kanal yönetimi nedeni ile çoklukla baskıya maruz kaldığı da anlatım ediliyor. TRT'de çalışan hanım personelin müşterek bir matbuat izahatsı yapmayı konuştuğu TRT yönetiminin buna da mani olmaya çalıştığı öğrenildi.

MUSTAFA EKİCİ ANADOLU AJANSINDAN GELMİŞTİ

Olayı örtbas etmek istediği iddia edilen Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici, Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü'nden bir zaman evvela TRT Kurdi Kanal Koordinatörü şekilde atanmıştı. Ekici bununla birlikte Yemen'de bulunan arkadaşı Turan Kışlakçı'dan twitter üstünden yurdumuzda uyuşturucu madde kapsamına giren gats bitkisini istediği için haber olmuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar