'TRT Müzesi Vagonu' yola çıktı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’nün 50. yıl kutlamaları çerçevesinde 'TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi' olarak yurt içinde ve dışında kullanılmak üzere hazırlanan 'TRT Müzesi Vagonu', Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, T.

Google Haberlere Abone ol
'TRT Müzesi Vagonu' yola çıktı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’nün 50. yıl kutlamaları çerçevesinde 'TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi' olarak yurt içinde ve dışında kullanılmak üzere hazırlanan 'TRT Müzesi Vagonu', Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından Ankara Garı’ndan törenle uğurlandı.

Törende konuşan Bakan Lütfi Elvan, bu müzenin geçmişi, bugünle buluşturduğunu söyledi. Geçmişi bugüne getiren bu müzenin çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Elvan, “Geçmişimizle bugün arasında bir gönül bağı da bu müze sağlayacaktır. Bu açıdan, önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tren hareket ötmeden önce, Bakan Elvan ve yanındaki heyet TRT Vagonu’nu inceledi. Yayıncılık tarihinin en eski mikrofonlarından günümüzün sanal stüdyolarına, tarihi giysilerinden Atatürk’ün kullanıldığı mikrofonlara, radyo tiyatrolarından tarihi filmlere kullanılan oklara kadar birçok objenin yer aldığı TRT Müzesi Vagonu, dört yıllık bir çalışmanın sonucu hazırlandı.

Türkiye’nin ilk radyo yayınlarının başladığı 1927’den itibaren ülkenin çeşitli yayıncılık ve toplumsal alanda geçirdiği her türlü teknolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel gelişmenin günümüze ve sonraki nesillere taşınması amacıyla hazırlanan TRT Müzesi Vagonu, 3-7 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir Alsancak Gar’da vatandaşların ziyaretine açılacak.

CİHAN

Yorumlar