TRT Genel Müdürü Şahin'den, İngilizce kanal müjdesi

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, kuruluş çalışmaları devam eden İngilizce kanal hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
TRT Genel Müdürü Şahin'den, İngilizce kanal müjdesi

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, kuruluş çalışmaları devam eden İngilizce kanal hakkında bilgi verdi. Kanalın İngilizce kültür ve haber kanalı olacağı belirten Şahin, "Salt 24 saat haber kanalı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok fazla tutulan bir tematik kanal değil. Onun için biz olabildiğince İngilizce haber ağırlıklı bir televizyon kanalı oluşturacağız ama içerisine bir o kadar da Türkiye'den, belki akşam bir tane dizi film ama belgesellerimiz, Türkiye'yi tanıtan aktüel programları mutlaka İngilizce olmak kaydıyla koyacağız." dedi.

TRT'nin kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Anma ve İlk Gün Zarfları" PTT Pul Müzesi'ndeki törenle tanıtıldı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin konuşmasında İngilizce kanalla ilgili hazırlıkların da devam ettiğini belirterek, şunları "15 kanallı bir kuruluşuz ama 50. yıl bize yeni bir evlat kazandıracak. O da İngilizce haber kanalı. 'İngilizce kültür ve haber kanalı' dersek daha doğru olur çünkü salt 24 saat haber kanalı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok fazla tutulan bir tematik kanal değil. Onun için biz olabildiğince İngilizce haber ağırlıklı bir televizyon kanalı oluşturacağız ama içeresine bir o kadar da Türkiye'den, belki akşam bir tane dizi film ama belgesellerimiz, Türkiye'yi tanıtan aktüel programları mutlaka İngilizce olmak kaydıyla koyacağız. Bu bizim şuan üzerinde en çok yoğunlaştığımız işlerden biri." diye konuştu.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da TRT'nin başarılarla dolu yarım asrı geride bıraktığını belirtti. PTT'nin de 173 yıllık köklü bir kuruluş olduğunu hatırlatan Tural, iki kurumun adeta etle tırnak gibi olduğunu vurguladı.

SİSLİ GÜNDE İKİ YAKAYI BİRBİRİNE MARMARAY BAĞLADI

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise TRT'nin 50. yılını tebrik ederek, TCDD olarak, bir süre önce Müze Vagonu ile TRT'nin 50. yıl etkinliklerine katkı sağladıklarını hatırlattı. PTT'nin bugünlere gelmesinde kendisinin de emeği olduğunu dile getiren Karaman, gittiği her şehirde çok daha gelişmiş PTT şubeleri görmekten mutlu olduğunu söyledi.

İstanbul'da sis olduğunda iki yaka arasındaki ulaşımın adeta durduğunu, insanların eve gitmekte zorlandıklarını belirten Karaman, "Dün böyle bir sis yaşandı. Marmaray devreye girdi ve seferler artırıldı. Bir günde yaklaşık 200 bin kişiyi bir yakadan diğer yakaya geçirmeyi başardık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar