Trenin çarptığı midibüsteki sürücü son anda kurtuldu

Afyonkarahisar’da meydana gelen ve güvenlik kameralarına yansıyan hemzemin geçit kazası bir anlık dikkatsizliğin nelere mal olacağını gözler önüne serdi.

Google Haberlere Abone ol
Trenin çarptığı midibüsteki sürücü son anda kurtuldu

Afyonkarahisar’da meydana gelen ve güvenlik kameralarına yansıyan hemzemin geçit kazası bir anlık dikkatsizliğin nelere mal olacağını gözler önüne serdi. Olayda trenin çarptığı midibüsün şoförünün son anda ölümden kaçması kameralara anbean yansıdı.

Kaza, Afyonkarahisar kent merkezi Ali Çetinkaya Bulvarı'ndaki hemzemin geçitte meydana geldi. Dikkatsizlik sonucu meydana geldiği bildirilen kazada Kemal Özoğul yönetimindeki 03 VT 261 plakalı midibüse, Turhan Aydın makinistliğindeki 34861 sefer sayılı Uşak-Afyonkarahisar seferini yapan yük treni çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, hemzenin geçidin yakınlarında bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler kazanın boyutunu gözler önüne serdi. Kameralara yansıyan görüntülerde trenin geçtiği güzergahta bulunan makas kontrol noktası görevlisi, trenin geçmesine 30 saniye kala bariyerleri indirmeye başladığı gözlenirken, bu sırada iki minibüsün hızla hemzemin geçide girdiği gözleniyor. Minibüslerden birisi bariyer inmeden geçmeyi başarırken, arkadan gelen midibüsün ise bariyere takıldığı ve geçemediği gözleniyor.

Geçitte duran ve geçemeyen midibüsün şoförü Kemal Özoğul, trenin geldiğini görünce önce midibüsle geri çıkmaya çalışıyor, ancak çıkamayacağını anlayınca araçtan inerek kaçmaya başlıyor. Özoğul, araçtan indikten sadece saniyeler sonra ise tren büyük bir gürültü ile midibüse çarparak aracı savuruyor. Şoför Özoğul ise kaçtığı aracının kendisine çarpmasından ise yaklaşık bir metre farkla kurtuluyor. Sonrasında yoldan geçenler hemen Özoğul’un yardımına koşarak onu sakinleştirmeye çalışıyor. Kaza sonrası hemzemin geçit yaklaşık 20 dakika trafiğe kapalı kaldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi. CİHAN

Yorumlar