Tren kazasında hayatını kaybedenlerin cenaze töreninde göz yaşları sel oldu

Mersin'de tren kazasında hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Tren kazasında hayatını kaybedenlerin cenaze töreninde göz yaşları sel oldu

Mersin'de tren kazasında hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Kaza sonrası gözaltına alınan hemzemin geçidinin görevlisi ise tutuklandı. Kazada hayatını kaybeden Ünal Acar'ın yakınları ise hemzemin geçitte eylem yaparak başka canların yanmaması için tedbir alınmasını istedi.

Akdeniz ilçesi Bağcılar hemzemin geçidinde trenin servis minibüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Harun Salık, Mine Serten, Onur Atlı, Sinan Özpolat, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Cavit Yılmaz, Mehmet Akçay, Ünal Acar ve Oğuzhan Beyazıt'ın cenazeleri Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Ayhan Akkoç'un cenazesi Sivas'a, Mehmet Akçay'ın Mersin'in Mut ilçesine, Oğuzhan Beyazıt'ın üzere Niğde'ye götürülürken 7 kişini de Mersin'de toprağa verildi.

KARDEŞİNİ ÜNİVERSİTEDE OKUTUYORDU
Kazada hayatını kaybeden Mine Serten'in Gaziantep'te üniversitede okuyan kardeşi Merve'nin ihtiyaçlarını gidermek için Organize Sanayi'deki fabrikada 8 yıldır muhasebecilik yaptığı öğrenildi. Çevresi tarafından sevilen 33 yaşındaki Serten'in henüz bekar olduğu öğrenilirken Güneykent mezarlığındaki tören sırasında yakınlarının feryatları yürek burktu. Anne Gülsüm ve baba Murat Serten'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Serten'in tabutuna ise eşarp bırakıldı.

3 AYLIK BEBEK YETİM KALDI
Aynı kazada hayatını kaybeden Harun Salık'ın (36) ise 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Salık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu toprağa verilmek üzere Güneykent Mezarlığına getirildi. Eşi Hüsne ve annesi Ayşe Salık'ın cenaze töreninde güçlük ayakta dururken Harun Salık'ın 3 çocuğundan en küçüğünün 3 aylık olduğu öğrenildi.

ONUR ACAR'IN YAKINLARI HEMZEMİN GEÇİTTE EYLEM YAPTI
Kazada hayatını kaybeden Ünal Acar'ın yakınları ise Akdeniz ilçesi Karacailyas Mahallesi'ndeki cenaze töreninin ardından eylem yaptı. Elinde hayatını kaybeden Ünal Acar'ın fotoğrafının bulunduğu kalabalık, tören sonrası Karacailyas hemzemin geçidinde toplandı. Kalabalık saygı duruşunda bulunup okunan duaya amin dedi. Ünal Acar'ın amcaoğlu Yusuf Acar buradaki açıklamasına kazada ölen 10 kişinin isimlerini okuyarak başladı. Bu olaylar yıllardır cereyan ettiğini ve yüzlerce, binlerce şehit vererek demiryollarından cenaze aldıklarını ifade eden Acar, "En alttan en üste kadar olan bütün yetkilileri sesleniyorum. Kim üzerine alınırsa alınsın. Biz burada bir çözüm istiyoruz. Kalıcı bir çözüm istiyoruz. Canlar gitmesin. Kimsenin ocağı hemzemin geçitlerde sönmesin" diye konuştu. Bu yüzyılda cağ atladık derken hemzemin geçitlerde binlerce kişinin şehit olduğunu anlatan Acar şunları söyledi: "Biz bunların tamamen ortadan kalkmasını istiyoruz. Bütün yetkililere sesleniyoruz buna kalıcı bir çözüm bulun. Alt geçit mi yaparsınız? üst geçit mi yaparsınız? ne yaparsanız yapın bu insanların ocağı sönmesin. Burada kimse ölmesin." Kalabalık açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HEMZEMİN GEÇİT GÖREVLİSİ TUTUKLANDI
Kaza sonrası soruşturma kapsamında gözaltına alınan hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç ile makinistler Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan gece adliyeye sevk edildi. Makinistler cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, ilk incelemede görevini ihmal ettiği ve bariyeri kapatmadığı anlaşılan hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç tutuklandı. Öte yandan kazada yaralanan Uğur Ateş'in taburcu olduğu, Mustafa Doygun, Fahri Kaya, Servet Çelik ve Halil Demir'in de hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar