Tren, inek sürüsünü ezdi: 50 inek telef oldu

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Gedik Satılmış köyünde 800 büyükbaş hayvanın bulunduğu sürüye Kars-Akyaka treni daldı. Olayda 50 inek telef oldu, 30 inek de yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Gediksatılmış köyüne 5 kilometre mesafedeki...

Google Haberlere Abone ol
Tren, inek sürüsünü ezdi: 50 inek telef oldu

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Gedik Satılmış köyünde 800 büyükbaş hayvanın bulunduğu sürüye Kars-Akyaka treni daldı. Olayda 50 inek telef oldu, 30 inek de yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Gediksatılmış köyüne 5 kilometre mesafedeki hemzemin geçitte meydana geldi. Çoban Mustafa Erzurum, arkadaşı ve çocuğuyla birlikte otlattıkları hayvanlarla köye doğru geldikleri sırada 800 adet büyükbaş hayvan sürüsüne Kars-Akyaka seferini yapmakta Doğu Ekspresi daldı. Bir anda treni, hayvan sürüsünün içinde gören çobanlar neye uğradıklarını şaşırdılar ve yanlarındaki çocukla birlikte canlarını zor kurtardılar. Trenin çarptığı hayvan sürüsünden 50’si telef oldu, 30’u da yaralandı. Hayvanlara çarpan tren, olayın ardından geri giderek olay yerinden yaklaşık 1 kilometre mesafede durdu. Çobanın haber vermesi üzerine köylüler olay yerine akın etti. Geçim kaynakları olan hayvanlarının cansız bedenleriyle karşılaşan köylüler olaya tepki gösterdi. Trenin geçişine izin vermeyen ve raylardaki hayvanların cesetlerini kaldırmayan köylüler yetkililerin olay yerine gelmesini istediler. Arpaçay jandarmasının da olay yerine gelmesiyle birlikte köylüler ikna edilmeye çalışıldı.

Çoban Mustafa Erzurum, "Neye uğradığımı şaşırdım. Ben treni görmedim. Bir baktım ki tren hayvanların arasına dalmış. Kaçıp canımızı kurtardık. Çok üzgünüm." dedi.

Makinistlerin yavaşlamadığını söyleyen Muhtar Zaman Çiçek de bölgede sık sık benzer olayların yaşandığına dikkat çekerek köylülerin zararlarının karşılanmasını istedi. Bazı köylüler ise makinistin uyuduğunu öne sürerek, yolcuların da canının tehlikeye atıldığını dile getirdi.

Yaralı hayvanlarını köye götürmek isteyen köylüler, hayvanları traktörlere bindirmek için uzun süre çaba sarf etti.

CİHAN

Yorumlar