Trakya'ya kurbanlık sevkinde önceki yıllarda uygulanan kurallar uygulanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılığın merkezi Kars’ta hastalık kontrolü yapılan, aşı belgesi ve sair alınan hayvanların dışında diğer hayvanların Trakya’ya geçemeyeceğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Google Haberlere Abone ol
Trakya'ya kurbanlık sevkinde önceki yıllarda uygulanan kurallar uygulanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılığın merkezi Kars’ta hastalık kontrolü yapılan, aşı belgesi ve sair alınan hayvanların dışında diğer hayvanların Trakya’ya geçemeyeceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Kars'a geldi. Eker'i, havaalanında AK Parti Milletvekili Yunus Kılıç, Vali Günay Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Şakir Yurdakuş ile partililer karşıladı. Buradan valiliğe geçen Bakan Eker, özel defteri imzaladı, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Eker, Kurban Bayramı öncesi geçmiş yıllarda uygulanan, Trakya'ya hayvan geçiş yasağının bu yıl uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki soruya, "Daha Ramazan yaklaşıyor. Daha önce Ramazan Bayramı, Ramazan Bayramı olsun ondan sonra Kurban Bayramı olur. 4-5 sene oldu, 2009'da başladı. Türkiye için önemli ve geçen sene tedbirler alındı. Zamanında tedbir alınıyor. Haber veriliyor, yerinde hastalık kontrolü yapılıyor, aşı belgesi ve sair alınıyor. Bu takdirde geçebilir. Ama öyle bir hayvanı kontrol etmeden sormadan soruşturmadan, bu hayvanlarda bir hastalık bir şap var mıdır, yok mudur? Özellikle şap için çok önemli, şap virüsü son derece ekonomik anlamda çok zarar verebilecek hastalık. Bir yerden bir şap hastalığını başka bir yere taşıma hepimize zarar verir. Onlarla ilgili tedbirlerimizi de almak zorundayız." dedi.

'KAZ TÜYÜ YATIRIMCISINA DESTEK VAR'

Bakan Eker, geçen yıl 21 Temmuz'da Kars ziyaretinde gündeme gelen kaz tüyü yatırımcısına destek konusunda ise şunları ifade etti: "O şimdi çiftlik faaliyetleri içerisinde, onun girmiş olması gerekiyor." Araya giren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, kaz tüyü yatırımcısına faizsiz kredi verdiklerini kaydetti.

Ardından esnaf ziyaretine çıkan Bakan Eker, daha sonra ilçe ziyaretleri için Kars'tan ayrıldı. Eker, iftar programında ise Birlik Vakfı Kars Şubesi’nin yemeğine katılmak için Öğretmenevi'ne geçecek.

CİHAN

Yorumlar