Traktör sahibi 3 bin 147 kişi kazalara karşı eğitildi

Antalya’da ‘Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası’ kapsamında 3 bin 147 traktör sahibi ve sürücüsüne eğitim verildi. Tarımsal faaliyetlerin temel kuvvet kaynağını oluşturan traktörlerin sayısı Türkiye’de 2013 yılı sonu itibari...

Google Haberlere Abone ol
Traktör sahibi 3 bin 147 kişi kazalara karşı eğitildi

Antalya’da ‘Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası’ kapsamında 3 bin 147 traktör sahibi ve sürücüsüne eğitim verildi.

Tarımsal faaliyetlerin temel kuvvet kaynağını oluşturan traktörlerin sayısı Türkiye’de 2013 yılı sonu itibari ile 1 milyon 558 bin 979’a ulaştı. . Son üç yılın trafik kazası verileri incelendiğinde teknik eksikleri (ışık donanımı, geri yansıtıcılı şerit vb) nedeniyle kazaya karışan traktörlerin oranının diğer tüm araçların aynı nedenle kazaya karışma oranından yüksek olduğu tespit edildi. Bu nedenle traktör sahiplerini ve sürücülerini bilgilendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin işbirliği ve Yiğit Aküler Malzemelerinin katkısı ile “Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” hayata geçirildi.

2014 yılında hayata geçirilen ve sekreteryalığını Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün yaptığı “ Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” doğrultusunda, 2014 yılı sonuna kadar Antalya ilinde bulanan 41 bin 67 tescilli traktör sayısının en az yüzde 10’ u kadar olan 4 bin 167 traktör kullanıcısına yüz yüze bilgilendirme eğitimi verilmesi hedeflendi.

Traktör sürücü ve sahiplerine yönelik olarak bahse konu kampanya doğrultusunda traktörlerin karışmış olduğu trafik kazaları ve iş kazalarında can ve mal kayıplarını azaltmak, traktör ve malzemelerinin kullanımını bir yaşam biçimi haline dönüştürebilmek amacı doğrultusunda ‘Traktör ve Römorklarda Yolcu Taşıma Şartları, Emniyet Kemeri, Trafik Kuralları, Karayoluna Çıkarken Alınacak Tedbirler ve Güvenli Sürüş Kuralları ile İlkyardım’ konuları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Şubat, mart ve nisan ayları içerisinde toplam 3 bin 147 traktör sahibine ve sürücüsüne, Güvenli Traktör Eğitimi verildi. Ayrıca eğitimlere katılan traktör sürücülerine, römork arkası yansıtıcı reflektör dağıtımı ile Antalya Ziraat Odası Başkanlığınca şapka ve maske dağıtımı yapıldı.

CİHAN

Yorumlar