Traktör galericilerini dolandıran 4 kişi tutuklandı

Mersin başta olmak üzere Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli, Aydın, Adapazarı, Kocaeli, Konya, Aksaray ve Ankara'da kendilerini traktör bayisi olarak tanıtarak galericileri dolandırdığı iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Traktör galericilerini dolandıran 4 kişi tutuklandı

Mersin başta olmak üzere Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli, Aydın, Adapazarı, Kocaeli,
Konya, Aksaray ve Ankara'da kendilerini traktör bayisi olarak tanıtarak galericileri dolandırdığı iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

    Valilikten yapılan açıklamada Mersin İl Jandarma Komutanlı ekipleri Mut ilçesi ve çevre illerde
birçok traktör galerisi sahibinin dolandırıldığı yönünde ihbar ve şikayetlerin değerlendirdi. Yapılan çalışmalar sonunda dolandırıcılık olayını M.T. liderliğinde kurulan bir suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı.
Suç örgütünün Mersin, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli, Aydın, Adapazarı, Kocaeli, Konya, Aksaray ve Ankara'da traktör galericilerini dolandırdıkları tespit edildi.

    Galeri sahipleri verdikleri bilgilerde şüphelilerin kendilerini Mersin'de önemli traktör firmalarının bayisi olarak tanıtarak pazarlık yaptıkları, gerçekte olmayan traktörün bedelini ise örgüt içinde yer alan ve güven sağlamak için şirketin sekreteri veya muhasebecisi olarak tanıttıkları kadının hesabına yatırttıklarını söyledi. Dolandırıcıların ayrıca traktörü yükleyip kendilerine getirecek kamyoncunun da aralarında olduğunu belirterek nakil yaparmış gibi davranıp kendilerine yalan yer bilgisi verdiklerini beyan etti.

    Verilen sürede traktörlerin gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlatan galericiler Mut Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Yapılan çalışmalar sonunda göz altına alınan 6 kişiden 2'si Mut İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından serbest bırakıldı.

    Mahkemeye sevk edilen 4 kişi ise nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı. CİHAN

Yorumlar