"TRAGEP ile Trakya'da refah artacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki 25 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile refah artacak.

Google Haberlere Abone ol
"TRAGEP ile Trakya'da refah artacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki 25 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile refah artacak.” dedi.

Tekirdağ'a eli boş gelmediğini, geldiği zamanlarda ise büyük yatırımlarla geldiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trakya’ya ve Tekirdağ'a yapılan yatırımların büyüklüğüne vurgu yaptı. Eroğlu, “Trakya Trakya olalı, Tekirdağ Tekirdağ olalı iddia ediyorum böyle bir yatırım görmedi, böyle bir hizmet görmedi. Bunu gururla ifade ediyorum ve hodri meydan diyorum. Geçmişte yapılanlarla bizim son 10 yılda yaptıklarımızı lütfen mukayese ediniz. Bugün de 4 tane büyük müjde ile geldik. Gördüğünüz gibi 25 tane tesisin temelini atıyoruz, açılışını yapacağız. Malkara böyle bir merasim görmemiştir.” şeklinde konuştu.

Çalışmalar kapsamında 268 dev baraj yaptıklarını ve Türkiye'nin en yüksek barajını inşa ettiklerini aktaran Bakan Eroğlu, "Bin günde bin gölet ve sulamasını yapmak için 1 Ocak 2012'de hep beraber yemin ettik. Bu yıl sonunda bitiyor süre. Allah'a şükürler olsun tamamlayacağız. Bu projeden en çok da Trakya istifade ediyor. 107 gölet ve sulamasıyla Trakya bir numara. Geçmiş dönemlerde bir dere ıslahının 15 yıl boyunca bitmediğini biliyorum, bir göletin 22 yılda bittiğini, milyonlarca liraya mal olduğunu biliyoruz. Artık o günler geride kaldı, Bütün Türkiye’de sulanmadık yer bırakmayacağız. Şu ana kadar 20 milyon dekar alan araziyi modern sulama sistemi ile sulamaya açtık." diye konuştu.

Başbakan’ın talimatıyla Bakanlık olarak hazırladıkları Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile Trakya'da refah seviyesinin artacağını belirten Eroğlu, "Trakya'ya TRAGEP adıyla 10 milyar liralık bir proje hazırladık. Dere ıslahları, sulamalar, atık su arıtma tesisleri, içme suyu tesisleri her şey var. TRAGEP hayata geçiyor, Trakya kalkınıyor. Trakya'daki vatandaşımızın cebine TRAGEP'le büyük miktarlarda para girecek, gelir seviyesi artacak, refah seviyesi artacak. Ergene için de 15 büyük proje paketi hazırladık. Ergene'nin kurtarılması için yaklaşık 4 milyar lira harcayacağız." şeklinde bilgi verdi.

Bakanlar ve beraberindekiler, atık su ve arıtma tesislerinin yer aldığı 25 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar