Trafikteki kaosu bitiremeyen KRV hükümetine eleştiriler artıyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Hür Demokrat Parti (FDP) ve Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyeleri, eyaletin Trafik ve Ulaştırma Bakanı Michael Groschek’in (SPD) trafik yönetiminin başlı başına bir kaos olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trafikteki kaosu bitiremeyen KRV hükümetine eleştiriler artıyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Hür Demokrat Parti (FDP) ve Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyeleri, eyaletin Trafik ve Ulaştırma Bakanı Michael Groschek’in (SPD) trafik yönetiminin başlı başına bir kaos olduğunu söyledi. Bu sebeple KRV’nin en fazla trafik sorunu yaşayan eyalet olduğunu ileri süren muhalefet partili siyasiler, bunun acısını ise sürücü ve yolcuların çektiğini dile getiriyor.

Eleştiri başka kurumlardan da geliyor. Orta Ölçekli Ekonomik Girişimciler Federal Birliği, hükümetin içerisinde ulaşım karşıtı olan kesimlerin olduğunu iddia ederken, hükümet yetkilileri bu eleştiriyi haksız olduğu gerekçesiyle reddediyor. Konuyla ilgili hükümet sözleşmesini hatırlatan bakanlık yetkilileri, hem SPD’nin hem de Yeşiller’in KRV’nin ilk etapta iyi bir ulaşım ağına sahip olması gerektiğine dair imza attıklarını söylüyor.

Bakanlık yetkilileri ellerindeki kaynaklarla sorunu en iyi şekilde çözmek için çaba gösterdiklerini, inşaat ve kazalar sebebiyle oluşan trafik tıkanıklığının da hiçbir zaman tamamen engellenemeyeceğini savunuyor. Federal fonlardan 44 milyon Euro alma hakkına sahip olan KRV’nin fonu almama sebebini de açıklayan yetkililer, bunun ancak net inşaat hakkının bulunması ve mahkemede görülen herhangi bir davanın bulunmaması şartıyla alabileceklerini, ayrıca çok sayıda somut projenin gerektiğini dile getiriyorlar. CİHAN

Yorumlar