Trafikte tacize 25 gün hapis cezası

Samsun'da 25 yaşındaki avukatı otomobiliyle seyir halindeyken taciz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Trafikte tacize 25 gün hapis cezası

Samsun'da Atakum İlçesi'nde oturan 25 yaşındaki avukat Pınar Alaçamlı, 7 ay öncelikle arabasıyla işe giderken İlkadım İlçesi Baruthane mevkiine geldi.

İddiaya oranla tıpkı yönde seyir eden S.G. isimli bey sürücü kamyonetiyle yaklaştığı avukatın aracına selektör yapıp daha sonra el hareketiyle tacizde bulundu. Ardından da aracını, avukatın kullandığı otomoblinin önüne kırarak tehlikeye düşürdü. Fren oluşturan Pınar Alaçamlı, kaza yapmaktan güçlükle kurtuldu.

SAVCI TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Trafikte yaşadığı sıkıntının peşinden polise giden Alaçamlı plakasını belirleme edemediği kamyonetin rengini ve modelini vererek şikayette bulundu. Şikayet üstüne mobese görüntülerini izleyen polis, kamyonetin plakasını, peşinden da sürücüsü S.G.'yi belirleme ederek gözaltına aldı. Şüpheli polise verdiği ifadesinde kamyoneti kendisinin kullandığını lakin bilerek ve isteyerek kimseyi keyifsiz etmediğini söyleyip, "Herhangi bir biçimde seyrüsefer güvenliğini kasten tehlikeye düşürmedim" dedi. İfadenin peşinden Cumhuriyet Savcılığı avukatın şikayeti ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Şüpheli de hür bırakıldı.

İTİRAZ ÜZERİNE DAVA AÇILDI

Avukat Pınar Alaçamlı takipsizlik kararının peşinden hadise günü kamera kayıtlarının yeterince incelenmediğini önü sürüp 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtiraz üstüne mahkeme, "İncelenen mobese kayıtları kapsamında müştekinin iddiaları doğrultusunda aracın orta şeritten izlerken vasıtaların arasından geçerek en sol şeritten en sağ şeride geçmek şekli ile manevralar yaptığı ve bu biçimde seyrüsefer güvenliğini tehlikeye düşürdüğünün anlaşıldığını" belirterek S.G. konusu için 'trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına karar verdi.

1'nci Asliye Ceza Mahkemesi yönünden konusu için seyrüsefer güvenliğini kasten tehlikeye sokmak suçundan dava açılan S.G.'nin yargılanması sona erdi. Son defa hakim karşısına çıkan S.G. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Şikayetçiyi tanımam. Olay tarihinde çalıştığım firmaya ilişkin kamyonetle ilerlerken her vakit bulunduğu bu şeklinde sağ şeridi kullanmayı tercih ettim. Belki sağ şeride geçmek isterken şikayetçinin aracının önüne geçmiş olabilirim. Kasıtlı şekilde yaptığım bir fiil yoktur. Hatırladığım kadarıyla hadise tarihinde şikayetçi ile yol üstünde seyir şeklinde iken aramızda henhangi bir diyalog olmadı" dedi.

Daha sonra söz saha ve mağdur sıfatıyla anlatım verici Avukat Pınar Alaçamlı, sanığın savunmasını kabul etmediğini belirterek, "Olay günü Atakum mevkiinde yol çalışması vardı. İlk olayın başlangıcında yol tek şeritti. Arkamda bulunan sanık selektör yapıyordu. Yol tek şerit olduğundan ve önümde araçlar bulunduğundan zaten çok aşırı çok devinim imkanım yoktu. Daha sonra yol 3 şeride çıktığında sanık kullandığı araç ile yol güzergahında taciz etmeye başladı. Yanında daha genç bir arkadaşı vardı. Onunla devamlı diyalog halindeydi. Gülüşüp şakalaşıyorlardı. Muhtemelen benimle dalga geçiyorlardı. Bir vakit bu biçimde yola devam ettik. Baruthane mevkiinde radarı geçtikten sonra sanıktan kurtulmak için sollamaya geçtim. Bu sırada sanık birden bir biçimde kamyoneti sola doğru kırdı ve birden bir biçimde frene bastı. Kıl payı kaza olmadı. Hatta aracımın ABS sistemi devreye girdi. Sanığın beni görmemesi bu şeklinde bir vaziyet yoktu. Bilinçli şekilde beni bir kaç kilometre taciz etti. Neredeyse kaza yapmama sebep oluyordu. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Sanık ve mağdur ifadelerini saha mahkeme tutuksuz şekilde yargılanan S.G.'yi seyrüsefer güvenliğini kasten tehlikeye sokmak suçundan 25 gün hapis cezasına çarptırıp hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

KARARA KATILMIYORUM

Kararın peşinden bir izahat oluşturan Pınar Alaçamlı, "Bu yargı kararıdır, tam olarak saygı duyuyorum. Ancak katılmıyorum. Çünkü bu benim trafikteki sorunsuzca seyir edebilme özgürlüğümün ihlaliydi aslında. Basit bir seyrüsefer güvenliğini tehlikeye sokma suçunun ötesinde toplumsal bir sorundu benim için. Nitekim Özgecan cinayetinde sosyal medyada İngiltere'deki bir vakadan bahsedildi. İngiltere'de parkta gezen bir kız çocuğunu korkutan bir adama yargıçın verdiği 7 sene 7 ay hapis cezasının sebep bu kadar ağır verildiği soruldu. Yargıç, 7 maaş ceza İngiltere'de parkta gezen kız çocuğunu korkuttuğu içindi, 7 senenin ise İngiliz kızlarının parkta dolaşma özgürlüğünün ihlali için verildiğini söylemişti. Şimdi bu anlamda baktığımızda buradaki vakada gerçekte cinsiyet ayırımı yapmaksızın bir çok aşırı kişinin trafikteki sorunsuzca davranabilme, seyredebilme özgürlüğünün, can güvenliğinin ihlaliydi. Bir çok aşırı suçu içerisinde barındırıyordu. Bu nedenle 25 gün hapis cezasının caydırıcı olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle itirazda bulundum. Dediğim bu şeklinde saygı duyuyorum, lakin bu kara katılmıyorum" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar