Trafik tabelalarında temizlik çalışması başladı

Trafik güvenliği için kullanılan işaret ve tabelalarında bahar temizliği başladı. CTB VE TABELA TEMİZLİĞİKarayolları ekip sorumlusu Recep Baycan, kurum olarak tabela yıkama çalışması başlattıklarını vurgulayarak, “Genelde Karayolları'nın bağlı olduğu yer.

Google Haberlere Abone ol
Trafik tabelalarında temizlik çalışması başladı

Trafik güvenliği için kullanılan işaret ve tabelalarında bahar temizliği başladı.

CTB VE TABELA TEMİZLİĞİ

Karayolları ekip sorumlusu Recep Baycan, kurum olarak tabela yıkama çalışması başlattıklarını vurgulayarak, “Genelde Karayolları'nın bağlı olduğu yerlerde bu temizliği yapıyoruz. Bu gün ise bize bağlı Gemlik-Bursa arasını yıkıyoruz. Özellikle yağmurlu havalarda bu çalışmayı haftada bir yapıyoruz. Yağmur yağınca tekerlekten çıkan çamurlardan dolayı bu tabelalar kirleniyor ve biz de yıkıyoruz. Trafiği tehlikeye sokmamak için bariyerlerde ki kedi gözleri denen ışıkları ve tabelaları yıkıyoruz. Bunlar gece görünmediği zaman tehlike oluyor.” şeklinde konuştu.

İşçilerden Sadettin Şentepe da, CTB ve tabelaları yıkadıklarını belirterek, “Gemlik karayolları il sınırından aldık, Ovaakça’ya kadar ki kısmı bu gün temizleyeceğiz. Önceki gün de buraya kadar ki kısmı temizlemiştik. Bu günde burayı tamamlayınca bu dönemki temizlik çalışmamız bitiyor.” dedi.

Özellikle bahar yağmurları ile tabelaların iyice kirlendiğinin altını çizen Şentepe, “Karayolları yol çalışması kapsamında arabalar yağmurlarda geçince bu tabelalar kirleniyor. Biz de aralıklarla bu tabelaları yıkıyoruz. Tabelaların kararmaması lazım, kirlenip sürücüler bunları göremiyorsa tehlikeler oluyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar