Trafik polisi yeni siren sesiyle sürücüleri durduracak

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti yollarında artık yeni siren sesleri duyulacak. KRV İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre eyaletteki trafik polisleri bu hafta itibariyle hatalı sürücüleri durdurma amaçlı yeni bir siren...

Google Haberlere Abone ol
Trafik polisi yeni siren sesiyle sürücüleri durduracak

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti yollarında artık yeni siren sesleri duyulacak. KRV İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre eyaletteki trafik polisleri bu hafta itibariyle hatalı sürücüleri durdurma amaçlı yeni bir siren sesi kullanmaya başlayacak.

‘Yelp’ adı verilen ve oldukça tiz bir sese sahip olan yeni siren sesi, ‘Flasher’ lazeriyle bağlantılı olarak hatalı sürücülerin dikkatini daha kolay çekmeye çalışacak. Böylece durdurmalar nedeniyle oluşan tehlikeli sollamalar da engellenmiş olacak. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger, “Yeni uygulama ile polisin araç durdurma sebebiyle tehlikeli sollamalar yapmak zorunda kalması ortadan kalkmış olacak.” dedi.

Bakan ayrıca, polisler memurlarının da böylelikle daha emniyette olacaklarının altını çizdi. Yeni uygulama kapsamında eyalet içerisinde bulunan 2 bin 300 polis aracına ‘Yelp’ adlı siren sesi yüklendi. Polisin daha önce kullandığı kırmızı ışıklı durdurma levhasının sürücüler tarafından genelde fark edilmemesi sebebiyle ‘Yelp’ sireninin yanı sıra, ‘Flasher’ adlı kırmızı lazer de kullanılacak.

Bakanlık, kırmızı lazere reaksiyon göstermeyen sürücünün, ‘Yelp’ sireniyle uyarılacağını duyurdu. Mavi ışık ve eski polis sireninin de kullanılmaya devam edileceğini vurgulayan Bakan Jäger, bu iki uygulamanın polise yol açma amacıyla, kırmızı lazer ile bağlantılı ‘Yelp’ sireninin ise, araç durdurma ve denetim amaçlı kullanılacağını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar