Trafik polisi sürücüleri ikram için durdurdu

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı münasebetiyle Yozgat- Ankara kara yolunda sürücüleri durdurarak kısa süreli dinlenmelerini sağladı, soğuk içecekler, kahve ve lokum ikramında bulundu. Polisler...

Google Haberlere Abone ol
Trafik polisi sürücüleri ikram için durdurdu

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı münasebetiyle Yozgat- Ankara kara yolunda sürücüleri durdurarak kısa süreli dinlenmelerini sağladı, soğuk içecekler, kahve ve lokum ikramında bulundu. Polisler hız sınırını aşan sürücüleri ise affetmedi, hem ceza yazdı hem ikramda bulundu. Sürücüler, uygulamadan son derece menmun olduklarını belirterek, polis ekiplerine teşekkür etti.

İstanbul’dan Sivas’a bayram tatilini geçirmek üzere yola çıktığını söyleyen Ersin Yılmaz, "İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşıyorum. Polis durdurunca ceza yazacak zannettim, fakat ikramları görünce çok mutlu oldum. Bu sayede dinlenme fırsatı buldum. Polisimize böyle bir uygulama yaptıkları için ayrıca teşekkür ediyorum."dedi. Diğer sürücüler de benzer ifadeler kullanarak, polis ekiplerine ikramlardan dolayı teşekkür etti.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla yollarda trafik yoğunluğu yaşandığını, kendilerinin de trafik denetimlerini artırdıklarını söyledi. Sürücülerden, trafik kurallarına harfiyyen uymalarını isteyen Tuğrul, "Her bayram olduğu gibi bu bayramda da bayram öncesi tedbirlerimizi artırdık, denetimlerimizi sıklaştırdık. Bayramın ilk günü olması münasebetiyle denetimlerimizle birlikte vatandaşlarımıza soğuk, sıcak çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Amacımız, vatandaşa kaliteli hizmet verirken, bayram olması dolayısıyla ikramlarda bulunarak, 5 dakika da olsa mola imkanı sağlamaktır. Bunun olumlu dönüşümü bizi memnun ediyor, yorgunluğumuzu unutuyoruz. Uzak şehirlerden gelen yolcularımız, dinlendiriyoruz, araçlarından indiriyoruz, bir hava değişimi oluyor, bu hem sürücüleri hem yolcuları olumlu yönde etkiliyor. Arabanın içindeki oksijen sürücünün daha dinç yolda dikkatli olmasını sağlıyor. Bu nedenle dinlendiriyoruz. Özellikle uzak şehirlerden gelenler büyük bir yorgunluk içinde oluyor, burada onları dinlendirmek, sürücülerimizin sağ salim yollarına devam etmelerini sağlıyor, bayram dönüşünde yine trafikte yoğunluk bekliyoruz." dedi.

Bayram tatilinin sona ermesiyle kara yolunda yine trafik yoğunluğunun gözleneceğini vurgulayan Tuğrul, denetimlerin yanı şekilde devam edeceğini ifade etti. Tuğrul, "Bayram dönüşünde yine yoğunluk olacak. Sürücülerimizden hız kurallarına riayet etmelerini, aşırı hız yapmamalarını, trafik işaret levhalarına mutlaka uymalarını istiyoruz. Emniyet kemeri çok önemli, emniyet kemerini mutlaka önde oturanlar, arkada oturanlar dahil herkesin takmasını istiyoruz. Çünkü olası kazalarda emniyet kemerinin hayatımızın kurtulmasına vesile olduğunu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar