Trafik personeline 'trafik bilinci eğitimi'

Yozgat’ta trafik personeline yönelik trafik bilinci eğitimi verildi. Eğitimle, son günlerde artan trafik kazalarına karşı trafik personelinin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Trafik personeline 'trafik bilinci eğitimi'

Yozgat’ta trafik personeline yönelik trafik bilinci eğitimi verildi. Eğitimle, son günlerde artan trafik kazalarına karşı trafik personelinin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yozgat Valiliği tarafından Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı kapsamında, Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Haan Yılmaz, PMYO Müdürü Fazlı Öcal, Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat Şoförler ve Otobobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve polis memurları katıldı.

Programda, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı'nda görevli Komiser Mehmet Yüce ve trafik kazası sonucu engelli olan iş adamı Kadir Can, trafik bilinci hakkında önemli paylaşımlarda bulundu. Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, son günlerde Kayseri ve Sivas’ta meydana gelen otobüs kazalarında çok sayıda insanın öldüğünü, onlarca insanın da yaralandığını hatırlattı. Trafik kazalarında sürücüde ya da yollarda olduğu kadar trafik denetimi ile ilgili birimlerin de öz eleştiride bulunması gerektiğini ifade eden Şahin, kazaların sebeplerinin çok yönlü olduğuna dikkat çekti. Şahin, kazaların önlenmesi adına başta trafik denetçileri olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz da trafik kazalarında sürücü ve yol faktörünün birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim semineri ile jandarma ve trafik ekipleri arasında bir farkındalık, trafik bilinci oluşturmak istediklerini söyleyen Yılmaz, "Biz özellikle Yozgatımızda farkındalık oluşturmak anlamında jandarma ile beraber trafik timlerimize, trafik ekiplerimize yönelik eğitim düzenledik. Şu kısa sürede bile aldığımız tepki, bunu Yozgat’taki tüm sürücülere uygulayalım. Burada şunu görüyoruz ki toplum olarak yeterince trafik bilincimiz gelişmemiş. Bütün amaç insanımızın trafik bilincini oluşturmak. Doğan Cüceloğlu’nun bir sözü var, diyor ki “Trafikteki tavrımız toplumların medeniyet ölçüsünü gösterir.” O nedenle hepimizin trafik bilincinin oluşması konusunda gayret etmemiz lazımdır diye düşünüyorum." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı'nda görevli Komiser Mehmet Yüce de görsel sunum eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye’de her gün 3 bin 500, yılda 1 milyon 300 trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Trafik kazalarının sadece sürücü hatasına bağlanmaması gerektiğini belirteren Yüce, çoğu zaman yol hataları yüzünden yıllarca aynı noktalarda trafik kazalarının meydana geldiğine dikkat çekti.

Trafikte emniyet kemeri ve hızın önemini vurgulayan Yüce, "Trafik güvenliğinde temel yaklaşımlar, hız ve sürüş güvenliği, emniyet kemeri kullanımı ve önemi, cep telefonunun sürücü bakımından etkileri konuları ile ele aldığımız trafik hayatımızın her zaman içerisinde. Kazalarda tespit edilen kural ihlallerinin başında yüzde 34 ile araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak geliyor. Kazaların sebeplerinin çok yönlü ele almak zorundayız." diye konuştu.

Yaklaşık 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında omurilik zedelenmesi sonucu belden aşağısı felç olan iş adamı Kadir Can da ibret verici konuşmasında yaşamını resimlerle anlattı. Can, "Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Keşke dememek için emniyet kemerimiz başta olmak üzere bütün trafik kurallarına uymalarını istiyorum. Keşke dememek için trafik kurallarına uyalım." dedi. 2008 yılında geçirdiği trafik kazasından dolayı omurilik felci olduğunu söyleyen Can, "Farkındalığı oluşturmak adına trafik konulu konferanslarda hayatımdan örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum. Burada amaç farkındalık oluşturmak. Farkındalık oluşturarak insanların üzerine konduramadığı bir olayı insanlar her an başlarına gelebileceğini gösterebilmek amacıyla bu tür bilgileri halkımızla paylaşıyorum. Ben de iş arkadaşımla beraber iş seyahatinden gelirken sağ koltukta uyuyordum, iş arkadaşımın emniyet kemeri takılı bende emniyet kemeri yoktu, ben camdan dışarı uçarak ne yazık ki omurilik felci oldum. Onun için emniyet kemeri çok çok önemli." diye konuştu.

Konferans, Vali Yardımcısı Kemal Şahin’in, konuşmacılar Emniyet Amiri Mehmet Yüce ve iş adamı Kadir Can’a teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.




CİHAN

Yorumlar