Trafik Müfettişleri Derneği İl Temsilciliği: Parkomat görevlileri ceza kesemez

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, ilde yol kenarlarına kısa süreli park edilmesine olanak sağlayan parkomat sistemini ihlal eden sürücülere kesilen cezanın yasal olmadığını belirterek, "Park.

Google Haberlere Abone ol
Trafik Müfettişleri Derneği İl Temsilciliği: Parkomat görevlileri ceza kesemez

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, ilde yol kenarlarına kısa süreli park edilmesine olanak sağlayan parkomat sistemini ihlal eden sürücülere kesilen cezanın yasal olmadığını belirterek, "Parkomat görevlilerinin ceza kesme gibi bir yetkileri yoktur." dedi.

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, yaptığı açıklamada, Samsun'da yol kenarlarına kısa süreli park edilmesine olanak sağlayan parkomat sistemini eleştirdi. Trafik cezası kesme yetkisinin kamu görevlisi olan kişilerde olduğunu belirten Kır, "Parkomat görevlileri, kamu personeli olmadıkları için ceza kesme yetkileri yok. Biz fahri trafik müfettişiyiz, bize bile ek kanun çıkartarak ceza kesme yetkisi değil, ihbar etme yetkisi verdiler. Biz ceza ihbar tutanakları hazırlıyoruz, bunu gerekli mercilere iletiyoruz, onlar cezaya çeviriyorlar. Parkomat görevlilerinin ceza uygulaması ve sistem yanlış." diye konuştu.

Samsun'daki parkomat uygulamasının, mahalle aralarındaki park sorununu ikiye katladığını söyleyen Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, "Samsun'da park sorununu çözememişsin, ticari amaçla park sorununu çözmeye kalkıyorsun. Sistemde ayrıca 20 dakika park etme toleransının tanınması gerekiyor. Vatandaşlar parkomata araçlarını koymamak için araçlarını ara sokaklara çekiyorlar. 'Ben yaptım oldu' mantığı ile hareket edilemez, sivil toplum örgütlerinin görüşünün alınması şarttır. Vatandaşların cezanın iptali için değil uygulamanın iptali için sulh mahkemelerine dava açması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müşaviri Avukat Tuncay Buldan ise parkomat cezalarının bazılarının mahkeme kanalı ile iptal edilmesinin yanı sıra ceza iptal taleplerinin çoğunun mahkeme tarafından reddedildiğini söyledi.



CİHAN

Yorumlar