Trafik kazasıyla gelen dram

Esenler’de, 10 gün önce trafik kazası geçiren ve kısmen yatağa mahkum olan 64 yaşındaki Mustafa Kaymakçı, 13 yaşındaki kızıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazasıyla gelen dram

Esenler’de, 10 gün önce trafik kazası geçiren ve kısmen yatağa mahkum olan 64 yaşındaki Mustafa Kaymakçı, 13 yaşındaki kızıyla yaşam mücadelesi veriyor. "Tek başıma olsam sokakta da kalsam fark etmez. Okula giden 13 yaşındaki kızıma nasıl bakacağım?" diyerek yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Bahar Kaymakçı 13 yaşında. 8. sınıf öğrencisi küçük Bahar’ın yaşamını etkileyen olaylar 4 yıl önce başladı. Bahar, anne babasının boşanmasıyla annesiyle birlikte evden gitti ve 1 yıl kadar annesiyle yaşadı. Annesinin ikinci kez evlilik yaşamasının ardından babasının yanına geri döndü. Gündüzleri okula giden 13 yaşındaki Bahar, akşamları ise yaşıtları gibi ders ve oyun yerine sadece ev işlerini ve yemek yapıyordu. 10 gün önce babasının bulunduğu servis aracının kaza yapmasının ardından küçük Bahar’ın omuzlarına ayağa kalkmakta zorlanan babası da yüklenmiş oldu.

Kazayla birlikte hayatları bir kez daha altüst olan baba - kız, şimdi komşularının yardımıyla yaşam mücadelesi vermeye başladı. Faturaların yanı sıra kira da ödeyemeyen 64 yaşındaki Mustafa Kaymakçı’nın herhangi bir sağlık güvencesi de bulunmuyor. Kaza sonrası kısmen yatağa mahkum olan Mustafa Kaymakçı, oyun çağında olan kızının bütün yükü omuzlarına aldığını belirterek, “En fazla o beni üzüyor.” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Baba Kaymakçı, gözyaşlarını tutamayarak yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir senedir işe servisle gidiyorum. 3 Şubat günü de işe gitmek için servise bindim. Tam yerime oturacağım sırada araç kaza yaptı, tam ne oldu bilmiyorum. O anda kafamı tavana çarpıp yere düştüm. Yere düştüğümde başımdan kanlar akıyordu ve belime çok şiddetli ağrı saplandı. Belim diye bağırdım. En yakın hastaneye götürdüler. Özel hastane diye çok para lazım dediler. Sadece ağrı geçsin diye iğne vurdular ve Bağcılar Devlet Hastanesine gönderdiler. Bir damadım var o da bir aydır çalışmıyor onun da eli kesik. O ilgilendi hastanede benimle. Başıma dikiş attılar. O günden beri evde yatıyorum. Ayağa kalmam çok zor oluyor. Belimde 2 kırık olduğunu söylediler. Çelik korseyi taktılar, 300 TL bunun parasını da çok zor buldular. Saatlerce etrafından istemiş ancak bulmuş. Bana 4 ay çalışmayacaksın, evde yatacaksın dediler.”

'ÇALIŞMADAN KIZIMA NASIL BAKACAĞIM?

Çalışarak zor geçindiğini anlatan baba Kaymakçı, şöyle devam etti: “64 yaşındayım, 13 yaşında kızım var okula giden. 300 lira kiram var, en az 100 liradan fazla fatura geliyor. Ara sıra çok soğuk olunca elektrik sobası yakmak zorunda kalıyorum. Ben 4 ay nasıl yaşayacağım? Tek başıma olsaydım sokakta da kalsam fark etmez. Ama 13 yaşında kızım var. Okula gidiyor. Ona ben bakıyorum. Hem annesi hem babasıyım. Çalışmadan nasıl bakacağım?”

Babasının kaza geçirdiği sırada ablasının evinde olduğunu ve haberi orada öğrendiğini anlatan küçük Bahar da, babası için yardım istedi. Küçük Bahar, “Bazen elimden geldiğince evi toplayıp, temizliyorum ama yetmiyor. Yemek yapmaya çalışıyorum. Komşularımız ara sıra yemek getiriyor. Belediyeden aldığımız bir kart var, onunla bir şeyler alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kaymakçı’nın iş arkadaşı olan Hüseyin Teker aileye yardım etmeye çalışıyor. Kazadan sonra Kaymakçı’yı yalnız bırakmayan iş arkadaşı Teker, yetkililere ve hayırseverlere seslenerek aileye yardım edilmesini istedi. CİHAN

Yorumlar