'Trafik kazasında yaralandı' süsü verdiler, darp edildiği ortaya çıktı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde trafik kazası sonrasında yoğun bakımda tedavi gören 23 yaşındaki Aykut Can'ın, kalabalık bir grup tarafından darp edildiği, ardından da 'motorsiklet kazası olarak algılansın' diye motorsikleti ile birlikte dereye atıldığı id.

Google Haberlere Abone ol
'Trafik kazasında yaralandı' süsü verdiler, darp edildiği ortaya çıktı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde trafik kazası sonrasında yoğun bakımda tedavi gören 23 yaşındaki Aykut Can'ın, kalabalık bir grup tarafından darp edildiği, ardından da 'motorsiklet kazası olarak algılansın' diye motorsikleti ile birlikte dereye atıldığı iddia edildi. 16 gündür Antakya Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Aykut Can'ın durumunun ağırlaştığı öğrenildi. Doktorlar; kafatası, elmacık kemiği, alın, damağı ve vücudunun birçok bölgesinde kırıklar bulunan ve beyin kanaması geçiren Aykut Can'ın trafik kazasıyla bu duruma gelemeyeceğini, darp edilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu da ailesine iletti.

İddialara göre 30 Mart akşamı arkadaşının yanına gitmek için İskenderun’da evden motosikletiyle çıkan Aykut Can, Esentepe Mahallesi’nde bir kıza laf attığı gerekçesiyle kalabalık bir grup tarafından dövülüp komaya sokulduktan sonra mahalle yakınlarında bulunan dereye motosikletiyle birlikte atılarak olaya kaza süsü verildi. 155 Polis İmdat hattına gelen telefonla harekete geçen İskenderun polisi Esentepe Mahallesi yakınındaki derede motosikletiyle birlikte Aykut Can’ı buldu. Ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aykut Can, kafatası, elmacık kemiği, alın, damağı ve vücudunun birçok bölgesinde kırıklar olduğu, ayrıca beyin kanaması geçirdiği teşhisiyle Antakya Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edildi. 16 gündür Antakya Devlet hastanesi'nde tedavi gören ve dün itibarıyla akciğerinde ödem oluştuğu belirtilen Aykut Can’ın yaşama şansının azaldığı bildirildi.

Oğlunun tedavi gördüğü Antakya Devlet Hastanesi önünde 16 gündür bekleyen baba Levent Can ve anne Emine Can, oğullarını bu hale getiren sorumluların biran önce bulunarak cezalarını çekmesini istiyor. Olayın 30 Mart akşamı yaşandığını belirten baba Levent Can; “Oğlum bir arkadaşını ziyaret edip evine geri dönerken bir grubun saldırısına uğradı ve çok ağır şekilde yaralandı. Olay önce trafik kazası olarak gösterildi, motosikletiyle kanala uçtuğu söylendi, bunun sonrasında darba uğradığı ortaya çıktı. Bu kişiler İskenderun’da yaşıyor ve ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Çocuğumun kafatasında sayısız kırıklar, beyin kanaması, ayrıca suratında kırılmayan bir tek kemik parçası bile kalmamış. Benim çocuğumu bu hale getirenlerin insanlıkla alakası yok. Ben yetkililerden bu kişilerin ellerini kollarını sallayarak gezmelerini istemiyorum. Benim 23 yaşındaki çocuğumu yok ettiler, Allah onları bildiği gibi yapsın.” dedi.

Emniyetten aldığı bilgiye göre olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını ancak daha sonra serbest bırakıldığını öğrendiğini anlatan baba Levent Can, " “Aldığım bilgiye göre 4 kişi şüpheli olarak alındı. Ancak nöbetçi savcıya çıkan şüpheliler, gelen 4 tanığın ifadeleriyle serbest bırakıldığını öğrendim. O ana kadar trafik kazasıyla ilgili soruşturma vardı, darp sonradan öğrenildi. Hem darba hem trafik kazasına neden olan kişiler nasıl bırakılıyor, ben bunu hala anlayamadım. Oğlum 16 gündür yoğun bakımda ve sadece 1 defa annesi dün gördü. O anda sadece tek gözünü açıp kapatmış, başka hareketi yok. Doktorları boğazdan solunuma destek verildiği için akciğerinde enfeksiyon oluştuğunu söyledi. Artık tedavisinin güç olduğunu da biliyoruz. Ben bütün tahkikatların yapılıp suçluların cezasını bulmasını istiyorum ancak bu şekilde yüreğimin yangını biraz geçer.” diye konuştu.

Anne Emine Can ise gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasında; “3 yaşında bir çocuk gibiydi, kimsenin kalbini kırmazdı. Melek gibiydi, benim oğlum. Bir arkadaşının yanından dönerken darp edildi benim oğlum. Önce 6 kişi dediler sonra sayı 4’e düştü. Ne olur o kişiler bulunsun, benim oğlumu bu hale getirenler cezasız kalmasın. Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın, ben ağladım başka analar da ağlamasın” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar