Trafik kazasında yaralanan şahıs, ihmalden hayatını kaybetti iddiası

Tunceli’nde trafik kazasında yaralanan şahsın, hastanede ihmalden hayatını kaybettiği iddia edildi. 53 yaşındaki Beser Doğan'ın yakınları sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel...

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazasında yaralanan şahıs, ihmalden hayatını kaybetti iddiası

Tunceli’nde trafik kazasında yaralanan şahsın, hastanede ihmalden hayatını kaybettiği iddia edildi. 53 yaşındaki Beser Doğan'ın yakınları sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Ablası Beser Doğan’nın hayatını kaybetmesinde doktorlar ve idareyi sorumlu tutan Bülent Çetin, bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu. Pratisyen hekimin hastaya ilk müdahalesinin ardından uzman doktorların hastayı kontrol ettiğini ifade eden Çetin, “Tomografi ve film çekildikten sonra doktorlar bize, hastanın içi organları ve beyin kısmında herhangi bir şey olmadığını ancak hastayı yatıracaklarını belirtilerek yanımızdan ayrıldı. Geç saatlere kadar hastanın başında durduk. Ancak tektik ve kontrol için hiçbir doktor bir daha hastayı görmeye gelmedi. Hasta kendi kaderine terk edildi. Saat.02.30 sıralarında ablam birden fenalaştı, kalp masajı yapıldı ancak, hayata döndürülemedi. Hasta, hayatını kaybedince bütün sağlık personeli kaçtı. Hastanın hayatını kaybettiğini bize temizlik görevlileri söyledi. Hastamızın şuuru açıktı ve iyiydi. Biz hastamızı ihmal sonucu kaybettik. Bu nasıl bir hastane? doktorlar bize hastanın iyi olduğunu söylüyorlar. Daha sonra hastayı bir daha kontrol etme gereği duymuyorlar. Hastanede bizimle ilgilenecek hemşire ve doktor yok. Bunun adı cinayettir. Ablam kendi kaderine terk edildiği için doktorların ve idarenin sorumsuzluğundan ötürü hayatını kaybetti. İnsanlar, birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hayatlarını bu kadar kolay kaybetmemelidir.” dedi.

Tunceli Atatürk Mahallesi'nde Kemal Doğan’nın kullandığı ve içinde Beser Doğan’nda bulunduğu 62 AP 182 plakalı araç ana yola çıkarken 62 AF 891 plakalı araçla çarpışmıştı. Kazada aracın arka kısmında bulunan Beser Doğan, yaralanmıştı.112 Acil ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkarılan Beser Doğan, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastanede normal serviste tedavi gören Beser Doğan'ın, 5 saat sonra iç kanaması geçirerek yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

CİHAN

Yorumlar