Trafik kazasında öldü, 4 kişiyi hayata bağladı, 2 kişiye ışık olacak

Antalya’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Alper Çelimli’nin organları 4 kişiye nakledildi.

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazasında öldü, 4 kişiyi hayata bağladı, 2 kişiye ışık olacak

Antalya’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Alper Çelimli’nin organları 4 kişiye nakledildi. Çelimli’nin bağışlanan korneaları da nakil için bekletiliyor.

Antalya’da Perge Antik Kenti’nin restorasyonunda çalışan 23 yaşındaki Alper Çelimli, 4 gün önce çalışanlara yemek götürürken Perge Bulvarında motosiklet kazası geçirdi. İddiaya göre, motosiklet üzerindeyken cep telefonuyla konuşan Çelimli, dengesini kaybederek seyir halindeki bir araca çarptı. Ağır yaralanan Çelimli, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kazadan bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi koordinatörleri bunun üzerine 23 yaşındaki gencin organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Aile, organ bağışına onay vermesinin ardından Çelimli’nin kalbi, Mehmet Özdemir’e (46), karaciğeri Bayram Utku’ya (34) nakledildi. Çelimli’nin böbrekleri ise, 9 yıldır diyalize giren Pervin Ayar’a (45) ve 23 yıldır diyalize giren Mustafa Yılmaz’a (37) takıldı. Gencin kornealar da 2 hastaya nakledilecek.

Oğlunun organlarını bağışlayan Anne Şerife Esra Çelimli, zor bir karar verdiklerini, ancak oğlumun başka bir yerde yaşadığını bilmenin güzel olduğunu söyledi. Oğlunun çok temiz kalpli bir çocuk olduğunu belirten anne Çelimli, "Bundan sonra nakil olanlar da bizim çocuğumuz olacak. O bizi teselli ediyor. Sözün bittiği yer burası." dedi.

Hala Nurcan Çelimli de acılarının büyük olmasına rağmen, diğer hastaların sağlıklarına kavuşması nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti. Yeğenin 4 gün hayata tutunması için beklediklerini belirten hala Çelimli, "Beyin ölümü gerçekleşti" diyorlardı ama biz inanamadık. Yaşasaydı organlarının bağışlanmasını o da isterdi. Karar vermek çok zordu ama kararı verdikten sonra kendimizi huzurlu hissettik." ifadelerini kullandı.

Alper Çelimli’nin cenazesi toprağa verilmek üzere İzmir Bergama’ya gönderildi.
CİHAN

Yorumlar