Trafik kazası sonucu iş göremez hale gelen vatandaş yardım bekliyor

Kahramanmaraş’ta 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası iş göremez hale gelen 2 çocuk babası 39 yaşındaki Hüseyin Kurt, bir işte çalışabilmek için yetkililerden yardım istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazası sonucu iş göremez hale gelen vatandaş yardım bekliyor

Kahramanmaraş’ta 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası iş göremez hale gelen 2 çocuk babası 39 yaşındaki Hüseyin Kurt, bir işte çalışabilmek için yetkililerden yardım istiyor.

Evinin geçimini kamyon şoförlüğü yaparak sağlayan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Kurt, 2 yıl önce Türkoğlu ilçesinde yaşanan trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Kazanın ardından boynunda ve omzunda kırık ve çıkıklar oluşan Kurt’un, sağ ayağında uzun süreli yatmaya bağlı kan pıhtılaşması oluştu. Kayseri ve Kahramanmaraş’ta 25 günlük bir tedavi sürecinin ardından boynuna platin takılan Kurt, özürlülük oranını belirlemek için 4 ay önce Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne başvurmasına rağmen doktorlar boynunu sağ-sola hareket ettiremeyen Kurt’a yüzde 20 bacak, yüzde 6 boyun olmak üzere toplam yüzde 26 engellilik raporu verdi.

SUÇUM OLMADIĞI HALDE SUÇLU BULUNDUM

Rapordaki engellilik oranlarının doğru verilmediğine inanan Kurt, mağdur edildiğini iddia etti. Yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen kazada kendisinin suçu olmadığını savunan Kurt: “Kazadan dolayı suçum olmadığı halde suçlu bulundum. İş yerinden aynı gün maaşım kesildi, mağdur edildim. Daha sonra devlet hastanesinde heyete girdim, boynumdaki kırıktan dolayı yüzde 6 gibi komik bir rakam verildi, boyun fıtığına bile daha yüksek verilmişken, bana yüzde 6 verildi. Ben yüzde 40’ı geçsem, özürlü sayılıp ona göre iş arayacağım. Ama şu anda iş aramıyorum. İşverenler yüzde 26’yı normal olarak görüyor. Bende ağır iş yapamıyorum. Çocuklarım var, okula gidiyorlar. Geçimimi sağlayamaz hale geldim.” dedi.

Osman Gazi Mahallesi'nde bir yakının evinde ücretsiz olarak oturan Kurt, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 2 ayda bir 200 lira yardım aldığını ifade ederek, “Kahramanmaraş Belediyesi'nden 2 ayda bir 50 lira gıda yardımı alıyorum. Bunlarla geçimimi sağlıyorum. En azından bu platinlere göre oturduğum yerde yapabileceğim bir iş verilirse, ailemi geçindirme şansım olacak. Rahatsızlığımla ilgili raporun, adil olarak verilmesini istiyorum.” diye konuştu.

Hüseyin Kurt’un eşi Fatma Kurt ise kazadan sonra zor günler geçirdiklerini kaydetti. Eşi ve çocuklarına bakmak zorunda olduğu için bir işte çalışamadığını vurgulayan Kurt, eşinin emekli edilerek ailesinin kimseye muhtaç olmaması için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar