Trafik kazası protestosuna polis müdahalesi

Esenyurt'ta bir kadının hayatını kaybettiği trafik kazasını protesto eden mahalleli yolu trafiğe kapatınca polis müdahale etti. Saatlerce süren yol kapatma eylemi, polis ile mahalleli arasındaki görüşmenin ardından sona erdi. Çocuğu Erenay...

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazası protestosuna polis müdahalesi

Esenyurt'ta bir kadının hayatını kaybettiği trafik kazasını protesto eden mahalleli yolu trafiğe kapatınca polis müdahale etti. Saatlerce süren yol kapatma eylemi, polis ile mahalleli arasındaki görüşmenin ardından sona erdi.

Çocuğu Erenay Altan'ı okuldan alıp evine gitmekte olan Nahire Altan (28), Talatpaşa Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Çarşamba günü akşam saatlerinde yaşanan kazanın ardından cadde üzerinde bariyer ve trafik ışıklarının olmamasını protesto eden mahalle sakinleri, bugün akşam saatlerinde caddeyi trafiğe kapattı. Zabıta kulübesini yakan öfkeli kalabalık, yola barikat kurup ateşe verdi. Saat 17.00 sıralarında başlayan eylemi bir süre takip eden polis, 22.00 sıralarında gruba müdahale etti.

TOMA'dan sıkılan su ve Çevik Kuvvet polislerinin attığı biber gazı ile müdahale edilen kalabalık, bir süre daha eylemlerini devam ettirdi. Bazı mahalle sakinleri polisle konuşup müdahaleyi sonlandırmaya çalıştı. Ancak bu sırada kalabalıktan polise taş atılmasıyla ortam gerilince polisin ikinci müdahalesi geldi.

Polisle mahalleli arasında görüşmeler sonrası eylem sona erdirildi. Belediye ekiplerinin bölgedeki temizlik çalışmasının ardından cadde saat 23.30 sıralarında trafiğe açıldı. CİHAN

Yorumlar