Trafik kazalarında bir ilçe nüfusu kadar insan hayatını kaybediyor

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, her yıl bir orta büyüklükte ilçe nüfusu kadar insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazalarında bir ilçe nüfusu kadar insan hayatını kaybediyor

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, her yıl bir orta büyüklükte ilçe nüfusu kadar insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Manisa merkeze bağlı Karaoğlanlı Mahallesi'nde traktörlere reflektör dağıtımı töreninde konuşan Vali Abdurrahman Savaş, Karaoğlanlı Mahallesi'nde Türkiye'nin önemli problemi hakkında bir araya geldiklerini kaydetti. Türkiye'nin her yıl bir orta büyüklükte ilçe nüfusu kadar insanı trafik kazalarında kaybettiğinin altını çizen Savaş, "Böyle bir ağır maliyeti üstlenmeye bu ülkenin bu milletin tahammülü yok. Hem bu millet layık da değil." dedi.

Trafik kazaları incelendiğinde ağırlıklı kısmının önlenebilir kazalar olduğunu değinen Savaş, "Bir takım tedbirler alınsa, belki biraz daha dikkatli araç kullansak, kurumlar üzerlerine düşen görevde biraz daha hassasiyet gösterse, ama ağırlık olarak da aracı kullanan vatandaşlarımız daha bilinçli, riskleri en aza indirilen, önlemlerini almış, dikkatini dağıtmadan hassas araç kullansa, bu kazaların büyük bir kısmı telafi edilebilecek, yaşanmayacak. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aslında her birinin ocağına düşen ateşi hesap edecek olursak, çok daha geniş bir kitle bu acıyı yaşamayacak." diye konuştu.

Savaş, "Tabi trafik kazalarında hayatını kaybetmeyen vatandaşlarımızın bir kısmı da hayatını kaybeden kişilerin 20 katı vatandaşımızda hayatını biraz daha zor yaşamaya devam ediyor. Bir kısmı günlük yaşantılarını yürütemez halde engelli kalıyor. Bir kısmı da hayatını daha zor idame ettirmek zorunda kalıyor. Bu maliyetler çok yüksek maliyetler. Sorun büyük ama bu büyük sorunu parçalara ayırarak herkes üzerine düşen kısmıyla ucundan tuttuğunda aslında bu dağ gibi kütleyi birer kürek katkı sunmak suretiyle küçültebilir, azaltabilir hatta engellenemez nitelikte birkaçı dışındaki kısmını tamamen önleyebiliriz." diye konuştu.

Manisa Emniyet Müdürü Erhan Alkaya da Manisa'da 76 bin 161 traktör olduğunu söyledi. Manisa'nın bu rakamla Türkiye'nin en çok traktör bulunan ili olduğunu dile getiren Müdür Alkaya, "Manisa nüfusunun yaklaşık yüzde 43'ü tarım sektöründe faaliyet gösteriyor. Yıl boyunca tarımsal faaliyetler devam ediyor. Dolayısıyla traktör sürücüleri tarla, bağ ve bahçelere geliş gidişlerinde kullandıkları güzergahlar üzerinde kullanılabilecek alternatif yol bulunmayan yerlerde, trafik akımının oldukça yoğun olduğu devlet karayolunu kullanmakta, zaman zaman gerek kendilerinden, gerekse karşı taraftan kaynaklanan sebeplerden dolayı trafik kazalarına karıştıkları görülmektedir. 2014 yılı sonuna kadar sürecek olan tarım araçlarının güvenli kullanımı projesi kapsamında bugünde Karaoğlanlı mahallesinde reflektör dağıtımı yaptık. Bunun diğer mahallelere de örnek olmasını diliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdurrahman Savaş, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ve törene katılan protokol üyeleri, traktör sahiplerine reflektörleri verdi. Vali ve Emniyet Müdürü temsili olarak traktörlerin römorklarına reflektörleri taktı. CİHAN

Yorumlar